Читај ми!

Završna svečanost povodom kraja školske godine u Hamburgu

U školskoj 2021/2022. godini nastava Dopunske škole na srpskom jeziku u Hamburgu je realizovana za 126 učenika raspoređenih u sedam grupa, a kraj školske godine krunisan je svečanim uručenjem diploma.

Pet grupa učenika nastavu pohađa u nemačkim školama, a dve grupe učenika u prostorijama Srpske pravoslavne crkve. Nastava je u uslovima strogih epidemioloških mera u Hamburgu realizovana kontinuirano, neposrednim radom sa učenicima, zahvaljujući dobroj saradnji koordinatorke Biljane Bukinac,Generalnog konzulata Republike Srbije u Hamburgu, Saveta roditelja Dopunske škole na srpskom jeziku u Hamburgu, učiteljice Tatjane Filipović i Srpske pravoslavne crkve.

Među brojnim i raznovrsnim aktivnostima kojima je obeležen kraj nastavne godine za učenike Dopunske škole na srpskom jeziku u Hamburgu, posebno mesto zauzima svečano uručenje Uverenja o završenom posebnom programu obrazovanja i vaspitanja u inostranstvu, za učenike osmog razreda.

Svečanost je organizovana 17. juna u Hramu svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu za trinaest učenika osmog razreda. U ovoj školskoj godini osmi razred su završili u grupi Lineburg Sofija Zelenović, u grupi Bilštedt Milica Kos, Nikola Stević i Vasa Stojković, u grupi Altona David Rikanović,u grupi Harburg Konstantin Tubić, u grupi Barmbek Anastasija Malinović, Aleksandar Ivan Bieri i Sani Rajković, u grupi Srpska crkva Mihajlo Buda, Mateja Miletić, Manja Milutinović i Isidora Stojanović.

Učenici su čitali radove koji su im doneli nagrade na literarnim konkursima, kao i radove koje su pripremili za ovu priliku. Učenici su iznosili svoja iskustva i stavove o važnosti očuvanja kulture, potrebi stalnog usavršavanja srpskog jezika, negovanju tradicije i patriotizma. Oni Srbiju nose u srcima i ponos su roditeljima, školi i Srbiji.

Svi učenici su nagrađeni knjigama i poklon kuponima u vrednosti od 50 evra. Na inicijativu roditelja, nakon svečanosti, druženje je nastavljeno uz posluženje koje su pripremili.

„Rad sa ovom generacijom učenika je za mene predstavljao istinsko zadovoljstvo. Učenici osmog razreda su odgovornim pristupom i redovnošću pohađanja nastave pokazali koliko je za njih bitno da unaprede svoje jezičke veštine, da neguju kulturu i da razvijaju prijateljstva. Pokazali su zainteresovanost za nova saznanja, pokazali su kreativnost učestvujući u različitim projektima i vannastavnim aktivnostima. Rad sa njima je bio inspirativan i zanimljiv. Zahvaljujem se i učenicima i njihovim roditeljima na dobroj saradnji, međusobnom razumevanju i lepom druženju", kaže učiteljica Tatjana Filipović.

 

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво