Читај ми!

Zlatna Teslina medalja za direktorku, lekare i medicinsko osoblje

Teslina naučna fondacija iz Filadelfije nagradila je kolektiv KBC Bežanijska kosa iz Beograda. "Učinjena mi je velika čast i radost dodelom Tesline medalje meni i svim zaposlenima u KBC Bežanijska kosa", izjavila je dr Marija Zdravković, direktora KBC Bežanijska kosa.

Dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa i članovi ovog kolektiva, dobitnci su dve Tesline zlatne medalje za humanost i herojstvo, kao i specijalne dve Zahvalnice Tesline naučne fondacije iz Filadelfije. Lečili su 61000 pacijenata obolelih od korone i većinu izlečili. Tom prilikom sama dr Zdravković i njen suprug doktor su tri puta odbolovali kovid 19.

"Srbija vas je proglasila novim herojima, ali vi ste više od toga, vi ste danas legenda srpskog zdravstva jer ste svojim požrtvovanjem ispisali istoriju naše borbe protiv opake svetske bolesti", rekao je Zoran Bulović, predsednik Teslina naučne fondacije Srbija.

Otac Oliver Subotić iz hrama Aleksandar Nevski je doktorki Mariji Zdravković uručio svoju knjigu o duhovnom životu Nikole Tesle. Direktor TNF dr Marko Lopušina gospođi direktorki stavio je Teslinu medalju oko vrata.

"Učinjena mi je velika čast i radost dodelom Tesline medalje meni i svim zaposlenima u KBC Bežanijska kosa. Nositi ovaj orden najvećeg dobrotvora ljudskog roda, velikog Nikole Tesle je za nas sve velika svetla obaveza da i dalje radimo za naš narod i našu zemlju", izjavila je dr Marija Zdravković, direktora KBC Bežanijska kosa.

Ovim činom su svi u KBC Bežanijska kosa postali su teslijanci, odnosno članovi Tesline naučne fondacije, sa kojom će sarađivati na projektima zaštite i razvoja lika i dela srpskog genija.

 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво