Читај ми!

Film o srpskom imigrantu na američkom festivalu

Film "Ice Cream. Sladoled" biće prikazan na ovogodišnjem Festivalu kratkometražnog filma u Palm Springsu, u Kaliforniji.

Kritičari kažu da je skup značajan jer je jedan od najvećih festivala u Severnoj Americi koji je posvećen isključivo kratkometražnim filmovima. Posebno je interesantno što je ovih godina čak sto filmova prikazanih na festivalu dobilo nominacije za Oskara.

U filmu, jednog toplog letnjeg dana u Čikagu, Rade, nedavni imigrant iz Srbije, krene da kupi sladoled i dođe do niza dogodovština. Režiser filma i autor scenarija je Stiv Spremo, a u glavnoj ulozi je Igor Obradović, koji je dobro poznat srpskoj publici u Čikagu jer je nastupio u nizu predstava ovdašnjeg Srpskog pozorišta. Drugu glavnu ulogu, Argentinskog imigranta, igra Esteban Šemberg.

Prikazivanje je zakazano za drugi dan festivala, 22. jun i to je svetska premijera za 13-minutni film. Navodi se da se u filmu govori srpski, španski i engleski.

Autori filma su poslali i video snimak posetiocima sajta festivala gde kažu da u filmu nema puno dijaloga, ali su titlovi za različite jezike u drugačijim bojama, pa je titl za govor na srpskom bele boje, za španski žut, kada se govori nepravilno srpski i španski onda su titlovi narandžaste boje, a govor na engleskom nema titl.

Režiser Stiv Spremo kaže da je tema filma konfuzija i šta može da donese niz prepreka, a da u filmu karakteri prolaze kroz niz apsurdnih situacija.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво