Читај ми!

Memorial Day - sportsko nadmetanje u Klivlendu

Srpski sportski klub "Karađorđe" iz Klivlenda prošlog vikenda je organizovao 63. tradicionalni "Memorial Day", fudbalski turnir na imanju Srpske pravoslavne crkve Sveti Sava u Klivlendu.

Učestvovali su sledeći timovi: „Karađorđe", "Zlatibor" "Turtles", "AB Soccer", svi iz iz Klivlenda, „Gavrilo Princip" i "Krajina" iz Akrona i "Ujedinjeni Srbi" iz Milvokija, koji su i osvojili ovaj odlično oraganizovan turnir i ponovili prošlogodišnji uspeh.

U sklopu turnira na košarkaškim terenima u Klivlendu održano je i već tradicionalno humanitarno šutiranje trojki pod nazivom „Trojka iz bloka" u organizaciji volontera srpske humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Zahvaljujući dobroj organizaciji takmičenja u kome je učestvovalo preko 40 takmičara, a uz pomoć sponzora "Auto Lika", privatne klinike Novaković iz Feniksa i "ZAREINC" sakupljeno je 8034 dolara. Kompletan prihod će organizacija „Srbi za Srbe" upotrebiti da pomogne socijalno ugrožene pojedince i porodice u srpskim zemljama. Time su Srbi Ohaja još jednom dali doprinos i pokazali svoje veliko srce za svoje sunarodnike na Balkanu.

Prvo mesto osvojio je Davor Danilović iz Klivlenda, drugo mesto osvojila je Madison Ristovski iz Klivlenda, a treće mesto Aleksandar Srbljan iz Akrona.

Turniru i pratećim događajima je za dva dana prisustvovalo više hiljada Srba i njihovih prijatelja, koji su osim u fudbalu i košarci uživali i u srpskoj domaćoj hrani, muzici i druženju. Mnoštvo volontera raznih uzrasta vredno je radilo da ugosti i posluži brojne goste iz Ohaja i drugih država.

Bilo je to još jedno veliko okupljanje Srba Ohaja, naročito velikog broja mladih, i potvrda da je ovo jedna veoma složna i dobro organizovana zajednica koja čuva svoj identitet kroz razne aktivnosti čiji cilj je druženje, zbližavanje i povezivanje kako u Americi tako i sa Srbima na Balkanu i širom sveta.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво