Читај ми!

Knjiga priča "Ako je to ljubav" na italijanskom jeziku

Izdavačka kuća Del Vekio iz Rima objavila je knjigu priča Mihajla Pantića "Ako je to ljubav" na italijanskom jeziku. Knjiga je objavljena u prevodu Anite Vuco.

To je deveti prevod najpoznatije knjige priča Mihajla Pantića. Pre italijanskog, knjiga Ako je to ljubav prevedena je na francuski, ruski, nemački, mađarski, ukrajinski, slovenački, bugarski i makedonski jezik. Pantićeva knjiga je na bugarskom jeziku imala dva izdanja. Knjiga je, pod drugim naslovom, izašla i u Hrvatskoj.

Knjiga Ako je to ljubav imala je do sada osam izdanja u Srbiji, od kojih su dva najnovija objavljena u Arhipelagu (2014. i 2020. godine).

Knjiga je dobila i četiri nagrade: Andrićevu nagradu za najbolju knjigu priča na srpskom jeziku, nagradu „Karolj Sirmai" i „Zlatni Hit liber", kao i međunarodnu književnu nagradu „Jugra - Rusija".

Knjiga Ako je to ljubav donosi priče o ljubavi i njenim različitim licima. Uza sve to, ove priče podrazumevaju veoma veliki raspon od svakodnevice do istorije, od duhova na Novom Beogradu do Tatarina u Metrou ili od junakinje koja je srela đavola do časa u kome se ljubav javlja kao konačno ispunjenje života.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво