Читај ми!

Bečka Prosvjeta – novi predsednik, isti ciljevi

U svečanoj sali sali crkve Svetog Save u Beču, u subotu 19. marta održana je Peta redovna izborna skupština Odbora SPKD Prosvjete u Austriji.

Sala je bila puna, objavljeni su i prihvaćeni svi izveštaji i planovi, sumirali su se rezultati rada, podeljene nagrade i osvežena Uprava. Na ovoj skupštini, posle više od deset godina od osnivanja, Prosvjeta je dobila i novog predsednika, Marka Sarića, doktoranda istorije, dugogodišnjeg člana i dosadašnjeg potpredsednika Društva.

Predsednik je izabran jednoglasno, a dosadašnji predsednik prof. Srđan Mijalković je sa zadovoljstvom i ponosom simbolično predao zastavu Prosvjete svom nasledniku i izjavio:

„Posle ovih divnih i plodnih deset godina, vreme je da mlađi dođe na mesto predsednika. Svi smo ubeđeni da je Marko pravi čovek za to, on ima moju punu podršku. Ja ću svoju službu Prosvjeti nastaviti u punom obimu, kao potpredsednik, a svi mi, složno kao i do sada, zajedničkim trudom, nastavićemo da ostvarujemo misiju i ideju naše Prosvjete."

U pristupnoj besedi Sarić je toplo zahvalio Mijalkoviću na dosadašnjem radu i dodao da će Prosvjeta imati kontinuitet, da će produžiti sve programe i projekte kao i do sada. Posebno je istakao Prosvjetinu školu srpskog jezika, borbu za status srpskog jezika, kulturne programe, koncerte, tribine i da će se truditi da se sve što je Prosvjeta postigla održi na istom nivou, a da očekuje veću saradnju sa članovima i prijateljima Društva, kao i ostalim partnerima i institucijama u matici i rasejanju.

Osim Sarića i Mijalkovića, članovi UO su Aleksandra Kovačević, Vesna Špirić, Jovana Miljović, Jelena Krstić, otac Mihajlo Smiljanić, Nikola Prerad, Srđan Rakić, Srđan Kuzmanović i Dejan Segić.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво