Читај ми!

Na Svetskoj izložbi u Dubaiju predstavljena srpska moda

Brojni modni dizajneri i brendovi iz Srbije predstavili su se u bašti Paviljona Srbije na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubai" programom u organizaciji brenda "Srpska nedelja mode" ("Serbia Fashion Week"), a u saradnji sa nacionalnom platformom "Srbija stvara" Vlade Srbije i Sektorom za preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Svečani program otvoren je modnom revijom srpske dizajnerke Suzane Perić, koja se publici predstavila retrospektivom 20 izabranih haljina koje predstavljaju presek njene karijere duge 20 godina.

Program je nastavljen revijom "Alme kutur" dizajnerke Nade Nikolić Krečković, na kojoj je publika imala priliku da vidi jedinstvene elegantne haljine oplemenjene ručnim radom u vidu veza i aplikacija izrađenih od kristala.

Nakon toga je usledila revija "TMV kompanije", koja se predstavila kolekcijom dečje odeće - po rečima srpskih organizatora, "ovo je bio najemotivniji trenutak programa, a mali manekeni i manekenke su šetajući modnom pistom poput profesionalnih svetskih supermodela izmamili ovacije publike.

Novi obrt i dinamiku u programu unela je dizajnerka Milica Tričković svojom avangardnom "mejn strim" kolekcijom, koja je ispraćena s vidnim oduševljenjem publike i svetskih medija.

Odmah potom usledila je i revija nakita novosadskog brenda "Monoi", dok je program zatvorila dizajnerka Jelena Malešević predstavljanjem kolekcije inspirisane Vinčanskom kulturom.

Među gostima revije našle su se mnoge javne ličnosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata - predstavnici kraljevskih porodica šeik Muhamed Ašalan i šeik Kalid Alšaref, biznismena i investitora iz Dubaija, vlasnik kompanije "Bu Abdulah grup" dr. Bu Abdulah, modna urednica magazina "Mari Kler Arabia" Džesika Boni, iranska muzičarka Lejla Kardan.

Među zvanicama iz Srbije našli su se ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vlade Vojvodine Nenad Ivanišević, šefica kabineta predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine Tatjana Đukanović, i mnogi drugi.

"Ovo je prva franšiza "Srpske nedelje mode", čime naša nacionalna nedelja mode potvrđuje da je za manje od 10 godina od osnivanja postala značajan brend u internacionalnim okvirima. Ponosna sam na tu činjenicu, kao i na sve srpske dizajnere koji već godinama pod okriljem "Srpske nedelje mode" na najbolji način predstavljaju srpsku modu i kreativnost širom sveta", rekla je predsednica ovog brenda Svetlana Horvat.

Horvat je dodala i da će ovaj ugovor i nova platforma domaćim dizajnerima omogućiti osvajanje tržišta Bliskog istoka i Azije.

Ovaj jedinstveni modni spektakl pratilo je više od 50 predstavnika domaćih i stranih medija.

Predstavljanje domaćih dizajnera i brendova na novoj platformi "Serbia Fashion Week Middle East" produkt je potpisanog ugovora između "Srpske nedelje mode" i neprofitne organizacije "Fort fessn kaunsil" iz Dubaija.

Zahvaljujući ovom ugovoru, pored tradicionalnih nedelja mode svakog proleća i jeseni u Novom Sadu, domaći i strani dizajneri imaće priliku da predstave svoju kreativnost dva puta godišnje i u Dubaiju.

 

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво