Čitaj mi!

Zahvalnica ambasadoru Rodiću za podršku

Na sastanku UO Austrijsko-srpskog kulturnog društva "Vilhelmina Mina Karadžić" održanog 20. novembra 2021. godine, odlučeno je da se njegovoj ekselenciji ambasadoru Republike Srbije u Austriji dr Nebojši Rodiću, uruči Zahvalnica za podršku u radu Društva.

Zahvalnicu je u ime Društva, u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Beču, 22. novembra, uručila prof. Svetlana Matić, predsednica.

U veoma srdačnom i konstruktivnom razgovoru, prof. Svetlana Matić se zahvalila na svemu što Ambasada naše zemlje čini na promociji kulturnih manifestacija i aktivnosti, a koje su usmerene na očuvanje srpskog zajedništva, srpskog jezika, ćirilice i našeg nacionalnog identiteta u Austriji.

Dogovorene su i neke buduće zajedničke aktivnosti, poput otvaranja izložbe o Dušku Radoviću, koju je Biblioteka grada Biblioteka priredila, u decembru ove godine, ako epidemiološke mere vezane za Kovid 19, to budu dozvolile. Napominjemo da je, između ostalog, ambasador Rodić otkrio spomen-ploču Mini Karadžić, na Vidovdan ove godine, zajedno sa vladikom austrijsko-švajcarskim Andrejom. Takođe je zvanično otvorio izložbu "Pavić od Š do A" u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču 18. novembra 2021. godine, koja će biti na raspolaganju posetiocima do 1. decembra ove godine.

Ambasador Rodić podržava i osnivanje Biblioteke "Mina Karadžić" u Beču, podvlačeći da je to jedan od načina da sačuvamo srpski jezik i istaknute pisce od zaborava i prenesemo našim potomcima, dakle mladima, našu bogatu istorijsku i kulturnu baštinu. Dr Nebojša Rodić pohvalio je rad i dosadašnje napore Društva da se srpski narod na pravi način predstavi austrijskoj javnosti.