Читај ми!

Sve spremno za ovogodišnje "Dane Srpske u Srbiji"

Projekat pod nazivom „Dani Srpske u Srbiji“, pokrenut 2013. godine u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, sa idejom da se Srbiji i njenim građanima, svake godine, na uvek nov i jedinstven način, predstavi Republika Srpska i njeno sveukupno stvaralaštvo, kao i njene mogućnosti, ove će se godine održati od 22. do 29. septembra u više gradova u Srbiji.

Podsećajući da je sve u potpunosti spremno za ovogodišnju, devetu po redu, Manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji" šef Predstavništva Republike Srpske Mlađan Cicović je istakao da će se i ovoga puta „na najkvalitetniji način predstaviti šta je to privreda, kultura, nauka i umetnost Republike Srpske u ovom trenutku, ali i šta je to uopšte Republika Srpska u ovom trenutku, kao i šta je to što ona želi da radi u budućnosti".

Govoreći za Program za dijasporu Cicović je takođe naglasio da ovom manifestacijom Republika Srpska želi da da i puni doprinos afirmaciji i podizanju ukupnih odnosa Republike Srpske i Srbije.

Manifestaciju ćemo započeti u sredu, 22. septembra, svečanim otvaranjem u Narodnom pozorištu u Beogradu, uz prisustvo najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije, uz očekivanje prisustva i patrijarha srpskog Porfirija, kao i mnogih drugih visokih zvanica, rekao je Cicović dodajući da će se manifestacija nastaviti narednih dana u 11 gradova u Srbiji.

Biće ovo i prilika da se predstave naši investicioni potencijali, posebno mogućnosti investiranja u poslovne i slobodne zone u Republici Srpskoj, sa posebnim naglaskom na slobodne zone u Podrinju, sa obe strane Drine, rekao je Cicović uz podsećanje da je to i odluka sa poslednje sednice dveju vlada, Republike Srpske i Srbije.

Govoreći o tome šta je to novo što će se ponuditi na ovogodišnjoj manifestaciji Cicović je izdvojio Program podsticanja saradnje i povezivanja gradova i opština Republike Srpske sa gradovima i opštinama u Srbiji pri čemu je naveo namere povezivanja Zrenjanina i Niša sa Trebinjem, Kikinde sa Prijedorom, Kraljeva sa Novim Gradom, Kruševca i Bijeljine ali i mnogih drugih.

U svakom slučaju glavni cilj ove manifestacije je „predstavljanje Republike Srpske u pravom svetlu i u ovom trenutku", zaključio je Cicović uz napomenu da sve ovo „ne radimo samo zbog sebe već smo otvoreni i za regionalnu saradnju, odnosno podsticanje i jačanje svih regionalnih projekata".

 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара