Читај ми!

Izložba "Prizori" Dragana Mihailovića do 6. jula

Slikar naive Dragan Mihailović, koji živi na relaciji Beograd - Pariz, izložio je svoja pastoralna platna kraj Pančeva, na Sekinom salašu. Izložba traje do 6. jula.

Dragan Mihailović se najpre dokazao u Parizu, gradu umetnosti, još pre 50 godina. Njegove slike brzo su osvojile ljubitelje naivnog slikarstva, tako da je ubrzo dobio poziv da se predstavi publici i u Kanadi, gde je postao jedan od omiljenih slikara naive.

Izlaže širom sveta, a ovog leta njegove slike možete videti u pravom salaškom ambijentu, kraj Pančeva, gde mu je domaćin i organizator izložbe Miodrag Mića Jakšić, predsednik Matice iseljenika Srbije.

"Posle mnogobrojnoh izložbi širom planete, imao sam veliko zadovoljstvo da početkom juna 2021. godine otvorim moju samostalnu izložbu u prelepom, tipično vojvođanskom ambijentu na Sekinom salašu nedaleko od Pančeva. Moj ljubazni domaćin, Miodrag Jakšić sa suprugom Aleksandrom učinio je sve da se moje slike uklope u ambijent tipičnog vojvođanskog salaša okruženog nepreglednim poljima žita i suncokreta.

Sam salaš odiše detaljima koji me vraćaju detinjstvo. Mislim da nije slučajno da sam pozvan da izlažem moje slike baš ovde, u ovom ambijentu, jer se upravo na mojim platnima razigrava život u prirodi, na selu... Rapsodija boja na mojim platnima se nadovezala na rapsodiju boja cveća i prirode Sekinog salaša.

Na otvaranju su atmosferu upotpunili zvuci Banatskih kicoša, na uživanje prisutnih gostiju, gde sam se i ja u trenutku radosti latio frule koju volim još od mog detinjstva. Posle mnogobrojnih izložbi po svetskim metropolama, ovu ću pamtiti po toplim emocijama, gostoprimstvu i prelepom krajoliku koje su upotpunile moje slike", kaže Dragan Mihailović.

 

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво