Читај ми!

Uskrs je radost - Uskrs je sreća

Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, na upravo završenom međunarodnom konkursu „Najlepše uskršnje jaje“ na kome su uzeli učešće i učenici pokrajine Baden-Virtemberg sa 76 poslatih radova, pristiglo je ukupno 250 radova. U tako jakoj konkurenciji konkursa, koji su organizovali nastavnici srpske dopunske škole u Republici Sloveniji, rad našeg učenika 6. razreda iz Ludvisburga, Mateje Obradovića, osvojio je 2. mesto.

Radost nagrade podelio je sa svojom učiteljicom Valentinom Damjanović: „Veoma sam srećan i zadovoljan! Nisam očekivao pobedu, ali sam se ipak nadao i moja želja se ispunila. Volim srpsku školu i sve što na časovima učimo".

Svoju sreću nije mogla da sakrije ni mama našeg pobednika, Dragana Obradović: „Izuzetno me raduje uspeh mog Mateje, jer on mnogo voli srpsku školu, a posebno svoju učiteljicu. Volim što pored nje Mateja voli školu, to je i njena pobeda. Verujem da će ovaj uspeh biti još veći podstrek da nastavi i dalje da uči srpski jezik i učestvuje u svim aktivnostima škole."

O utiscima nakon saznanja za Matejin uspeh, njegova učiteljica kaže: „Matej je veoma vredan i kulturan dečak. Drago mi je da je prepoznata njegova kreativnost i da je njegov trud nagrađen i proglašen jednim od najboljih. Kroz svoj dugogodišnji rad u Srbiji, sa svojim učenicima ostvarila sam veliki broj uspeha na različitim takmičenjima, ali, iskreno rečeno, ovaj mi je posebno drag. Ali, sa druge strane, motivisati decu da vole, čuvaju i sačuvaju svoj jezik, tradiciju i kulturu, uliti im ljubav prema domovini, kako nikad ne bi zaboravili svoje korene, takođe je poseban zadatak. Zato i za mene, kao nastavnika, uspeh mojih đaka predstavlja podsticaj u daljem radu i potvrdu da sam na dobrom putu u ostvarivanju tih zadataka".

Na konkursu „ Najlepše uskršnje jaje" pohvaljeno je još 9 učenika srpske dopunske škole u pokrajini Baden-Virtemberg, i to: za poučne poruke - Bojan Markanović, Manhajm; za lepotu jednostavnosti - Nenad Božić i Slaven Marijanović iz Manhajma i Julija Tegeltija ih Bruhzala; za raznovrsnost tehnika šaranja - Luka i Lili Đukić iz Manhajma, Georgije Lav Popović iz Štutgarta i Helena Stojković iz Gagenaua, dok je za inventivnost dezena pohvalu dobila Dunja Tadić iz Frajburga.

Svi nagrađeni i pohvaljeni radovi objavljeni su i u četvrtom izdanju zbornika dečjih radova, u kome je na 26 bogato ilustrovanih stranica predstavljeno preko devedeset radova na temu Uskrsa, učenika srpske dopunske škole u pokrajini Baden-Virtemberg.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво