Читај ми!

Kanada: Crvene bobice - dar prirode za Dan zaljubljenih

Februar je, mesec poznat po Danu zaljubljenih ili Sv. Valentinu, ali i snegu i ledu, kao i hladnoći koja je prošle godine 14. februara u Torontu iznosila minus 21C, a daleke 1934. u Ontariju je 9. februara zabeleženo neverovatnih minus 56C.

U vreme kovida 19, kada su brojni mali biznisi ovde trajno zatvoreni, a milioni ljudi ostali bez posla, kada restorani, bioskopi, pozorišta i spa centri vrlo često zatvaraju svoja vrata po preporuci nadležnih organa - zaljubljeni se nalaze pred nedoumicom - kako iznenaditi voljenu osobu i odabrati (savršen) poklon?

Parfeme, donje rublje u crvenoj boji, slatkiše i knjige umotane u crveni ukrasni papir, buket ruža ili saksijsku biljku koja traje duže i može predstavljati simbol dugovečne ljubavi.

Na listi poželjnih znakova pažnje za Dan zaljubljenih su i odlazak u šetnju, ali svakako dobro obučeni u tople perjane jakne, sa kapama, rukavicama i dubokim čizmama, i šoljom kafe ili čaja "za poneti".

A priroda se na neki čudan, samo njoj znan način, postarala da voljenoj osobi tokom šetnje možete ubrati cvet sa crvenim bobicama. Biljku koja prkosi i opstaje po dramatičnoj hladnoći i kada napada debeo sneg.

U prilog ovoj ideji (dar iz prirode) ide i jedno istraživanje koje kaže da bi, čak i u bogatim društvima kakvo je i kanadsko, prosečna žena više želela da je dečko ili muž poljubi svakog dana pre odlaska na posao, nego da dobije skupoceni poklon.

 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво