Читај ми!

Državni vrh Austrije i gradonačelnik Beča čestitali pravoslavcima Božić

Državni vrh Austrije i gradonačelnik Beča čestitali su danas pravoslavnim vernicima koji žive i rade u toj zemlji Božić, a uz najlepše želje, uputili su i poziv na dalje poštovanje mera u suzbijanju pandemije.

Predsednik Austrije Aleksander Van Der Belen, kancelar Sebastijan Kurc, vicekancelar Verner Kogler, ministar finansija Gernot Blumel, ministarka za žene i integraciju Suzane Rab i gradonačelnik Beča Mihael Ludvig uputili su božićne čestitke, prenela je austrijsko-srpska agencija za komunikacije Rudnik.

"Želim svim pravoslavnim hrišćanima koji Božić slave u posebnim okolnostima Srećan Božić i Novu godinu", napisao je predsednik Austrije na svom Fejsbuk i Tviter nalogu, dok je kancelar Kurc, uz božićnu čestitku, pozvao na proslavu praznika uz poštovanje zaštitnih mera.

"Držimo se mera danas i zajedno smanjimo broj infekcija kako bismo izašli iz krize", poručio je Kurc, koji je i predsednik Austrijske narodne partije (ÖVP).

U saopštenju agencije Rudnika navodi se da ukupno oko 300.000 Srba živi u Austriji, da je srpski drugi najčešće upotrebljivan jezik u toj zemlji posle nemačkog , a da srpska dijaspora iz te zemlje godišnje pošalje oko 300 milona evra na ime doznaka u Srbiju.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво