Читај ми!

Igor za mališane sa KiM priprema iznenađenje

Pre pet godina mnogi su pričali o gestu stanovnika Čikaga Igora Obradovića koji je ponudio kola na poklon, i koja je dobila jedna studentkinja iz Srbije. Sada je aktivan u jednoj drugoj humanitarnoj akciji.

Kada je stanovnik čikaškog naselja Igor Obradović pripremao nedavno svoju slavu, poručio je prijateljima da mu ne donose poklone i da se ne okupljaju, već da umesto toga pošalju donacije srpskom pravoslavnom hramu u Čikagu, koji preko Humanitarne organizacije "Naši Srbi" skuplja pomoć za srpsku decu na Kosovu i Metohiji.

Pre oko mesec dana smo pričali o ovoj akciji i delom sigurno zahvaljujući donacijama Igora i njegovih prijatelja skupljeno je barem 15 hiljada dolara. Oni će omogućiti da tri stotine mališana za nekoliko dana dobije rančeve iz Čikaga sa poklonima koji će im ulepšati prazničnu sezonu.

"Moji roditelji potiču sa Kosova i Metohije, to jest iz Metohije, opština Istok, selo Koš a ja sam rođen u Kragujevcu, ja sam rođeni Kragujevčanin", kaže Igor.

Da li je to porodično poreklo dalo i podstrek da se pomogne dečici na Kosovu i Metohiji?

"Da, da, mi pomažemo redovno, koliko je u našoj mogućnosti i nadam se da se skupilo dovoljno za tu dečicu koja će na neki način biti naši gosti na slavama. Mogu da poručim ljudima da ruka koja daruje nikada ne može da se osuši, tako da pokušajte da darujete", ističe Igor.

Igor je inače aktivan u Čikagu i na drugim poljima pa je tako upravo snimio kratkometražni film u kojem tumači srpskog imigranta u Čikagu, a povremeno i režira ovdašnje pozorišne predstave.

Igor Obradović od 2021. godine ima velika očekivanja. Njegov film "Sladoled" kandidovaće se za festivale, od kojih su neki u Srbiji i Republici Srpskoj. Takođe planira da nastavi sa režiranjem predstava u srpskoj zajednici u Čikagu.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи