Читај ми!

Nikola Đuričko u američkoj seriji "Stranger Things"

Srpski glumac Nikola Ðuričko, koji se prošle godine preselio sa porodicom u Los Anđeles, zaigraće u četvrtoj sezoni popularne TV serije "Čudne stvari" (Stranger Things) u produkciji moćne striming platforme Netfliks.

Glumac je letos potvrdio da je u planu da snima seriju, ali nikakvi detalji nisu bili poznati, a sada je otkriveno da tumači ulogu izvesnog negativca Rusa Jurija. Ipak, kako je nedavno otkrio medijima, ne sme da dalje ništa priča o svojoj ulozi, osim da je po minutaži "pristojna, srednja, nije ni najmanja na svetu, a nije ni ogromna". Juri je otkačeni švercer i šaljivdižija koji uživa u lošem humoru i hrskavom puteru od kikirija, jednako koliko i u novcu, a trejler serije je ukazao na to da će se radnja cele nove sezone odvijati u Rusiji.

O novom angažmanu u slavnoj seriji, Đuričko je izjavio medijima da je uloga lepa i upečatljiva, markantna, odgovara njegovom senzibilitetu i paleti izražajnih mogućnosti. Stranger Things je već sa prvom sezonom postala najgledanija serija na Netfliks striming servisu. U novom, četvrtom serijalu glumcima Vinoni Rajder, Dejvidu Harboru, mladoj nadi Holivuda Mili Bobi Braun pridružuje se još nekoliko likova, a među njima i Đuričko.

Angažovan je i nemački glumac Tom Vlašiha, najpoznatiji domaćoj publici iz "Igre prestola", a tu je i čuveni Robert Englund, glumac koji je igrao zastrašujućeg Fredija Krugera u filmskom serijalu "Strava u Ulici brestova". Za sada je poznato da su snimljene prve dve epizode 4. sezone, pre nego što je snimanje prekinuto zbog korone, a ekipa se na set vratila u septembru. Zanimljiva je činjenica da je Đuričko uveliko krenuo laganim stopama da snima u Holivudu, ali se o tome nije pisalo u medijima, tako da je ovaj angažman u seriji samo prirodan sled stvari.

Tako je sve krenulo još sa kontraverznom i osetljivom ratnom dramom "U zemlji krvi i meda" u režiji Anđeline Džoli, kao i u produkciji njenog bivšeg muža Breda Pita - "Svetski rat Z", gde je holivudski superstar i igrao glavnu ulogu, a Đuričko imao manju rolu pilota. Onda je bio zapažen i u američkoj krimi seriji "Legende"(FOX) uz Šona Bina, gde se pojavio u devet epizoda u dve sezone.

Britansko-francuska mini serija "Poslednji panteri" (The Last Panthers 2015) takođe je bila odskočna daska za Đurička, a u ovom akcionom trileru uz Samantu Morton i pokojnog Džona Harta igrao je veliku ulogu i Goran Bogdan, kao i srpski glumci Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Boris Isaković, Igor Benčina, Gordan Kičić, Bojan Dimitrijević.

Ðuričko bio angažovan i u evropskim produkcijama, kao što je holandska TV serija "Hollands Hoop" (2014), gde je snimio čak 20 epizoda, da bi se oprobao i u engleskom krimi serijalu za BBC - "Informer" (2018), o infiltritanju operativaca u redove terorista u osetljivom miljeu Pakistanaca i Britanaca. Od regionalnih projekata bio je viđen u bosanskoj drami "Deca Sarajeva" (2012) Aide Begić i slovenačkom filmu "Možete li da dišete" (2019) Martina Turka.

U Srbiji je bio aktuelan sa glavnom ulogom u seriji od 44 epizoda "Ujka-novi horizonti", i takođe kao vodeći akter filma "Pijavice" Dragana Marinkovića tokom 2019. godine, kada je bio i deo ekipe druge sezone serije "Senke nad Balkanom" i serije "Pet". Gotov je i novi film Olega Novkovića "Živ čovek", u kome je takođe Đuričko odigrao glavnu ulogu, a čija će svetska premijera biti na festivalu Kotbus u Nemačkoj 30. novembra.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво