Čitaj mi!

Festivalski život filma "Veliki robot"

Najnovije animirano ostvarenje To Blink Animation studia "Veliki robot" (eng. Just For The Record) premijerno je prikazan na CINEKID festivalu dečijeg filma u Amsterdamu, a od 27. oktobra biće na raspolaganju nemačkoj publici u Lajpcigu.

Na ovom prestižnom festivalu film se takmičio sa još dvadeset kratkih filmova u internacionalnoj konkurenciji, a nakon Amsterdama, film putuje na DOKLeipzig festival dokumentarnog i animiranog filma gde će nemačka publika imati priliku da ga pogleda od 27. oktobra do 1. novembra.

Animirani film o malenom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, napisao je i režirao Vojin Vasović, a art direkciju potpisuje Nikola Stepković. Film je nastao u koprodukciji sa beogradskim studiom Digital Assets Tailors i To Blink Studiom iz Kanade.

Film su podržali Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Turneja filma se nastavlja festivalom Ajayu Animation u Peruu u novembru, a film će biti predstavljen slovenačkoj publici na festivalu Animateka u Ljubljani u prvoj nedelji decembra.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">