Srpska književnica uspešno predstavila Srbiju u Indiji

Božica Velousis srpskoj prestonici donela je još jedno počasno priznanje u vidu plakete i to na engleskom i hindi jeziku, a u kategoriji za promociju umetnosti, poezije, filozofije, sociologije, kulturnog i duhovnog aktivizma kao i za očuvanje svetske književnosti.

Renomirana književna i kulturna manifestacija „Galaxy Academy Award in impressionist poetry" koja se tradicionalno održava u glavnom gradu Republike Indije trebalo je da se održi 20. juna ove godine i tim povodom okupi eminentne književnike i pesnike koji bi predstavljali državu iz koje dolaze.

Kako je vanredno stanje u borbi protiv korona - virusa bilo tih dana u jeku, književna manifestacija je predstavljena putem internet mreže, a počasnim laureatima dodeljene su specijalne plakete i elektronskim putem iste dostavljene.

Srpsko književno društvo i te kako poseduje argumente za slavlje, jer je književnica, novinarka i humanitarka Božica Velousis srpskoj prestonici donela još jedno počasno priznanje u vidu plakete i to na engleskom i hindi jeziku, a u kategoriji za promociju umetnosti, poezije, filozofije, sociologije, kulturnog i duhovnog aktivizma kao i za očuvanje svetske književnosti putem autorkine zbirke impresionističke poezije „Verujem u ljubav" koja se takođe prevodi za građane Nju Delhija. 

Poletna Božica Velousis koja izvesno vreme povezuje Srbiju sa dijasporom, negujući kulturnu nematerijalnu baštinu, srpski jezik i književnost, veruje da je ovo stabilan most kulture kojim, iako se ređe ide, faktički spaja narode i narodnosti sa svih kontinenata.

„Bezuslovno, zahvaljujem uvaženom gospodinu dr Jernailu Ananad Chairmanu, inače predsedniku i osnivaču Galaxy fondacije koji mi je uputio poziv da na ovaj način predstavljam našu kulturnu i istorijski bogatu Republiku Srbiju. Ovo priznanje je na međunarodnom nivou i vrlo je prestižno. Takođe zahvaljujem selekcionoj komisiji koja je takođe moju savremenu, svetsku poeziju ocenila visokom ocenom ali i Javnom servisu Srbije na nesebičnoj podršci i poverenju kada je u pitanju moj rad u dijaspori", izjavila je srpska književnica koja ovih dana putem video poziva daje intervjue za inostrane medije.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара