U Ostrogu pomen stradalnicima „Oluje“

Povodom dvadeset pet godina od hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“, kada je iz Hrvatske proterano više od 250 000 pripadnika srpskog naroda, a više od 1700 poginulo, od kojih se za 770 ne zna ni gde im je grob i šta se sa njima desilo, Srpski nacionalni savjet Crne Gore organizovaće pomen za nevino stradale žrtve u toj, kako kažu, zločinačkoj akciji.

Podsećajući da se od 4. do 7. avgusta 1995. dogodio jedan od najvećih zločina i etničko čišćenje srpskog naroda, od strane NATO pakta i hrvatskih snaga, u Saopštenju za javnost Informativne službe Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore se ističe da je tada ubijeno više hiljada nedužnih dece, žena i staraca, i proterano preko 250 000 srpskog stanovništva sa područja Banije, Korduna, Like i Severne Dalmacije.

Pomen za više hiljada nevino stradalih žrtava održaće se u sredu, 5. avgusta 2020. u Gornjem manastiru Ostrog, navodi se u Saopštenju, uz napomenu da će svi prisutni poštovati propisane mere Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti vezano za epidemiju koronavirusa.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">