"Srbi za Srbe, veliko hvala!"

Radost u domovima Perovića i Neškovića obasjala je Kučevište. U prvoj velikoj akciji humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" na prostoru Severne Makedonije, zahvaljujući donacijama Srba širom sveta, ovim dvema porodicama obezbeđeni su osnovni uslovi za normalan život.

U južnoj podgorini Skopske Crne Gore, na petnaestak kilometara od Skoplja, nalazi se selo Kučevište, koje je, istorijski gledano, imalo veliki značaj za srpsku zajednicu u ovim krajevima.

Tokom prve posete ovom siromašnom selu, članovi humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" sagledali su osnovne potrebe porodica u ovom kraju a ovih dana njihovi članovi su se vratili kako bi porodicama Perović i Nešković isporučili robu kupljenu zahvaljujući Srbima velikog srca iz celog sveta.

Članove delegacije dočekala je tabla zahvalnosti organizaciji i donatorima za koju kažu da je "jedan je od najleših gestova koje su videli u dosadašnjem radu".

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" porodici Perović obezbedila je sledeću pomoć: izgradnja i opremanje kupatila, sređivanje vodovodnih i elektro instalacija, sređivanje dve prostorije, spoljna izolacija i fasada, PVC stolarija, oluci, ormar, radni sto, zamrzivač i šporet na drva. Ukupna vrednost pomoći iznosi 7.906 evra.

Članovi Kulturno-informativnog Centra Srba u Makedoniji - SPONA porodici su donirali dva kreveta sa dušecima, dok je Ambasada Bosne i Hercegovine u Severnoj Makedoniji na čelu sa ambasadorom Draganom Jaćimovićem porodici uručila: kuhinju, dvokrilni plakar i krevet na sprat sa dušecima.

Porodici Nešković "Srbi za Srbe" uradili su PVC stolariju, laminat u dve sobe i pločice u predsoblju i delu kuhinje. Od nameštaja kupljen je kauč, ormar, sto i četiri stolice, šporet na drva, električni šporet i frižider. Ukupna vrednost pomoći iznosi 2.908 evra.

Kulturno-informativni Centar Srba u Makedoniji - SPONA porodici je donirao krevet sa dušekom, dok je Ambasada Bosne i Hercegovine u Severnoj Makedoniji porodici uručila: kuhinju, dvokrilni plakar i dva kreveta sa dušecima.

"Puno nam je srce kada vidimo i čujemo toliko pozitivnih stvari koje je donela ova akcija. Drago nam je da Srbi u Kučevištu osećaju da ih srpski narod nije zaboravio i da smo spremni da delimo i dobro i zlo sa njima. Ovo je prva velika akcija naše organizacije na prostoru Severne Makedonije. U narednim mesecima očekuju nas veliki projekti i u drugim mestima gde živi naš narod u Severnoj Makedoniji" rekao je Igor Stevanović Orelj, član organizacije Srbi za Srbe.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво