Zlatna MUSE Design nagrada za sto "Duge čarape"

Između 3820 proizvoda iz 50 zemalja, sto "Duge čarape" osvojio je prestižnu zlatnu MUSE Design Award u kategoriji Dizajn proizvoda za 2020. godinu, u Njujorku, u aprilu. Nagrađeni komad dizajnirala je Milica Marić za Wood Mood Design brend.

MUSE Design Award je takmičenje na kome učestvuju kreativci iz celog sveta.

Milica Marić je završila Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu 2010. Živi i radi u Čačku.

"Po završetku studija osnovala sam brend WOOD MOOD DESIGN koji je ove godine proslavio 10 godina postojanja. Dobila sam nekoliko nagrada za dizajn proizvoda, od čega nekoliko internacionalnih. Nagrade su stigle iz Italije, Brisela, Los Anđelesa, a sada iz Njujorka.

Volim da učestvujem na međunarodnim konkursima. Pored toga što mi znači mišljenje stručne javnosti, svaki konkurs me podseća kako projekat treba da se prezentuje, šta sve treba da ga prati...kroz proizvodnju i svakodnevni život se to negde izgubi...

Svaka nagrada je podsticaj da budem bolja, da se još više trudim. U isto vreme mi je i podrška, kada se pokolebam, da mi da vetar u leđa da nastavim... da znam da sam na dobrom putu...", kaže Milica za RTS.

U svom radu Milica se uvek oslanjala na prirodne materijale. Priroda je, kaže, neiscrpan izvor energije i inspiracije, nešto iz čega je sve krenulo i čemu se sve vraća.

"Priroda je sredina u kojoj se čovek najbolje oseća, tako da se trudim da enterijeri u kojim se nalazi WMD nameštaj budu prozračni, da ne opterećuju, da budu puni boja koje nalazite u prirodi. I kada razvijam novi proizvod, trudim se da ga posmatram kritički i iz više pravaca. Postoji izreka koja otprilike glasi ovako: ako ocenjujete neko umetničko delo, stavite ga u prirodu, ako je u neskladu, znači da nije umetnost...", zaključuje Milica Marić.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво