"Srpska razglednica iz Amerike", subota, RTS Svet, 12.30

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, pratimo nekoliko aktuelnih tema u vreme pandemije korona virusa.

Razgovaramo prvo sa ocem Aleksandrom Petrovićem, starešinom Hrama Sveti Stefan Dečanski na Leland Aveniji u Čikagu, da bi smo saznali kako se odvijaju liturgije ovih dana u specijalnim uslovima i kako se tome svi prilagođavaju.

Posle toga idemo putem slike i do Kanade. O sličnim temama pričamo sa ocem Jovanom Marjancem, starešinom Hrama Svete Trojice u Kičeneru, u Ontariju, na široj teritoriji Toronta. On je takođe i sekretar Eparhije kanadske.

Reći će nam kako stvari funkcionišu ovih dana u Kanadi generalno kao i u samoj crkvi Svete Trojice i u Eparhiji kanadskoj.

U toku je popis stanovništva u Sjedinjenim Državama. Pajo Jerosimić nam se javlja iz grada Nešvila u američkoj saveznoj državi Tenesi. On podseća sve koji žive u Sjedinjenim Državama na mogućnost da upišu sebe i članove svoje porodice kao Srbe, odnosno Serbian na engleskom.

Popis se vrši samo jednom u deset godina i veoma je važan iz mnogo razloga, a pored ostalog se na osnovu njega određuje i kako će biti utrošena pojedina sredstva iz državnih fondova.

Doktor Željko Atlagić govori o tome kako situacija sa koronavirusom utiče na njega kao stomatologa, ali i na njegovu porodicu, posebno što očekuju prinovu....

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво