Miodrag Linta novi predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Na 11. redovnoj sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine RS, većinom glasova članova Odbora, za novog predsednika izabran je dosadašnji potpredsednik Odbora Miodrag Linta.

„Zahvaljujem se na dobroj saradnji dosadašnjem predsedniku Ivanu Kostiću", rekao je Linta i poručio da je Odboru potrebna nova energija i nove ideje, kako bi što uspešnije nastavili rad u narednom periodu.

Osvrćući se na glavnu tačku današnjeg dnevnog reda, a koja se tiče predstojećih sveopštih izbora u BiH, Linta je istakao da je položaj preostalih Srba u Federaciji BiH veoma težak i da su diskriminisani u mnogim oblastima. Ovi izbori su prilika da oni izaberu svoje legitimne predstavnike na svim nivoimai, i na taj način se izbore za svoja prava i rešavanje nagomilanih problema.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 17. maj 2018, 23:02) - Раде Бакрачевић [neregistrovani]

Лацкова 7, 9252 Раденци, Словенија

Поштовани господине,
Годинама се много нас Срба налази у региону и дијаспори. .Жељни смо човека, који ће више времена и способноси посветити Србима из дијаспоре и региона. Ви добро познајете нашу дијаспору. Почните од данас, да интензивно радите за њу. Повежите нас и помозите да вашу сарадњу са Србима из дијаспоре и региона дигнете на један виши ниво. За то сте способни и квалификовани.
Надамо се, да после многобројних неразумевања у раду са дијаспором Ви сте сада човек који не сме да "омане".
Раде Бакрачевић, Српски Витез, председник Српског културног друштва Штајерска заједница из Марибора