"Bio dvaput jedan kralj" osvojio i Los Anđeles i Barselonu

Kratkometražni animirani film "Bio dvaput jedan kralj" (Twice Upon a Time) osvojio je prošle nedelje nagradu za najbolji animirani film na Movie Screen Festival-u u Los Anđelesu, kao i nagradu za najbolji scenario i nagradu za najbolji animirani film na Barselona Planet Festival-u u Barseloni.

Ovo je već deveta nagrada za ovu srpsko-kanadsku koprodukciju produkcijskih kuća Plan 9 i To Blink Animation studia. Film je osvojio nagradu publike u Malagi, ubrzo nakon nagrade za najbolju originalnu kompoziciju na Kraljevskom Festivalu koja je pripala Vladimiru Kerkezu i Aleksandru Ranđeloviću. Najveći uspeh film je ostvario osvojivši čak tri nagrade- za najbolju animaciju, najbolji scenario i najbolji film u celini na Canada Shorts festival-u u Nju Bransviku. Pretprošle nedelje film je nagrađen nagradom za najbolju animaciju u Montrealu.

Bio dvaput jedan kralj nastavlja festivalsku turneju sledećeg meseca u Rumuniji (Short To The Point Festival), Italiji (Alessandria Film Festival) i Grčkoj (Athens Animfest).

Autor filma Vojin Vasović pored dugometražne animirane verzije ovog filma radi i na dugometražnom igranom filmu Kraj sveta po scenariju Aleksandre Urošević, koji je nedavno dobio podršku Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija.

Producent filma Miloš Ivanović i reditelj Vojin Vasović će predstaviti projekat filma na ko-produkcijskom marketu i pitching forumu Fest Forward koji se održava u okviru ovogodišnjeg FEST-a od 28. februara do 3. marta.

 O filmu

Bio dvaput jedan kralj je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu. Jedna njegova polovina predstavlja Kralja Pesnika, čoveka elegantnih manira i pokreta, dok druga predstavlja Kralja Ratnika, nesutrašivog i gordog vojskovođu. Oni očajnički žele da se otarase jedan drugoga i na tom putu im pomažu razni lekari, druidi, njihove verne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj - dvoglava aždaja.

Glasove u filmu daju John White i Miodrag Mića Milovanov, a animaciju pored Vasovića i Nikole Stepkovića potpisuju i Snežana Čubrilović, Mladen Nikolić i Jelena Milunović. Film su podržali Filmski centar Srbije, gradski i regionalni fondovi u Torontu, kao i mađarska produkcija AZT Media.

broj komentara 0 pošalji komentar