Od Nigerije do Australije i nazad do Srbije

Diplomirani građevinski inženjer Taras Stojković trenutno živi na relaciji Toronto - Beograd. Ovih dana, među prvima je po skraćenom postupku nostrifikovao dve diplome stečene na dva kraja sveta, diplomu sa Grifit univerziteta iz Brizbejna u Australiji i diplomu sa koledža iz Toronta.

Kraj leta Taras je proveo u Srbiji. Teško je bilo dogovoriti sastanak sa njim, jer je uvek u nekoj žurbi, ali upornost se na kraju isplatila...Dobili smo interesantnu priču o životu mladog čoveka koji je za svojih 28 godina živeo na četiri kontinenta i školovao se u pet zemalja sveta.

Rođen je u srcu crne Afrike u gradu Kaduna u Nigeriji. U Nigeriji su se sreli njegovi roditelji, otac Dragomir, rodom iz jednog sela iz Guče, i majka Ruskinja, Elena iz Harkova.

U Kaduni je rođen Taras, a njegov stariji brat Aleksandar u Beogradu.

U osnovnu školu Taras je krenuo u beogradskom naselju Batajnica. U vreme kada je NATO bombardovao Srbiju - otišao je u Harkov i tamo završio četvrti razred.

Šesti razred je završio na Jamajki, koledž u Kanadi, a studije u Australiji. U Australiji je bio predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu.

Do sada je obišao tridesetak zemalja sveta. Najdraža mesta su mu Sveta gora i Srbija. U Hilandaru je boravio tri puta.

Često odlazi u očevo rodno selo i raduje ga činjenica da je u selu sve više mladih i dece.

Bavio se i naučno-istraživačkim radom - prečišćavanjem vode. Za svoju biznis ideju osvojio je treće mesto na Seliger International Forum-u u Moskvi.

Želja mu je da znanje stečeno širom sveta primeni u Srbiji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 07. dec 2016, 20:02) - бака_Штрумпф [neregistrovani]

дечко зрачи

Никад у животу нисам срела особу која је толико пуна енергије и толико позитивна да просто зрачи и исијава. Сјајан је.