Film "Inkarnacija" na Rejndens filmskom festivalu u Londonu

Nakon svetske premijere na Sinema siti festivalu u Novom Sadu, i prikazivanja na Filmskim susretima u Nišu, film "Inkarnacija" našao se u zvaničnoj selekciji Rejndens Filmskog festivala koji se održava u Londonu u periodu od 21. septembra do 2. oktobra 2016. godine.

Raindance Film Festival je najveći i najznačajniji nezavisni filmski festival u Velikoj Britaniji i u Evropi, koji postoji već 23 godine. Festival okuplja i podržava stvaraoce širom sveta čija će ostvarenja biti predstavljena javnosti, medijima i filmskim kreatorima tokom 12 dana trajanja festivala. Na najvećem festivalu nezavisnog filma u Evropi prijavljeno je čak 6.250 filmova iz 98 zemalja Raindance Film Festival je zvanično priznat od strane Akdemije za filmsku umetnost i nauku SAD, BAFTA i BIFA (the British Academy of Film and Television Arts and the British Independent Film Awards), javlja VOID pictures.

Tokom godina, festival je ugostio veliki broj poznatih gostiju i stvaralaca fimske umetnosti. Ove godine će se u žiriju naći Stiven Fraj, Džoana Lamli i drugi istaknuti predstavnici britanske filmske i kulturne scene.

„Mislim da je očigledno da je Inkarnacija film sa ambicijama za inostrani plasman. Mnogo mi znači što smo počeli u našoj zemlji, tako da je domaća publika imala prilike da prva vidi film na festivalu Cinema City u Novom Sadu, a zatim i na Filmskim susretima u Nišu.

Sledeća stanica nam je Filmski festival Rejndens u Londonu, najveći festival nezavisnog filma u Velikoj Britaniji, tako da će film izaći u vode stranih festivala na veoma dobar način. Mislim da svaki reditelj pokušava da napravi film za ceo svet, a ne samo za svoje govorno područje, tako da se radujem mogućnostima koje nosi ova prilika", kaže reditelj filma Filip Kovačević, za portal Filmskog centra Srbije.

O filmu Inkarnacija:

Debitantsko ostvarenje reditelja Filipa Kovačevića predstavlja inteligentni psihološki triler sa energičnim akcionim scenama, impresivnom fotografijom i dinamičnom radnjom koja se ne zaustavlja. Priča je o čoveku koji se budi na trgu nepoznatog grada, iznova i iznova. Svaki pokušaj da pobegne četvorici maskiranih ubica završava se njegovom smrću. Kroz neprekidnu poteru pokušava da otkrije svoj identitet i sazna ko mu je smestio ubistvo.

Glavne uloge: Stojan Đorđević, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić, Dača Vidosavljević, Sten Zendor, Vidan Dojčinović, Žarko Stepanov, Bogdan Petrović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво