Vasa Stojanović nagrađen u Belgiji

U predivnom ambijentu zamka Château de Franc Waret u Belgiji završena je treća međunarodna izložba slika, skulptura i fotografija "Le Reflet de Nos Différences" (Odraz naše razlike). Naš umetnik koji živi u Nemačkoj, Vasilije Vasa Stojanović, dobitnik je treće nagrade za skulpturu.

Na izložbi, koja je trajala pet dana, svoje radove izložilo je 65 umetnika. Pored pokroviteljke izložbe, princeze Lee od Belgije, svečanom otvaranju je prisustvovalo mnoštvo uglednih ličnosti iz kulturnog i političkog života, saznajemo od našeg umetnika Vasilija Vase Stojanovića, čiji su radovi takođe bili izloženi.

„Veoma mi je drago što sam u veoma jakoj konkureciji, pri prvom izlaganju u Belgiji, osvojio treće mesto u kategoriji skulpture. Priceza Lea od Belgije bila je posebno zaiteresovana za moje srebrne radove, koji su, inače, već izlagani širom sveta", kaže za Program za dijasporu RTS-a umetnik.

Vasa Stojanović je ove godine izlagao u Belgiji, Luksemburgu, Japanu, Francuskoj, ali je prisutan i u rodnoj Srbiji.

„Posebno mi je zadovoljstvo što će moji radovi biti izloženi i u Srbiji, na izložbi minijatura u organizaciji Majdan Art-a, koja će se održati u Majdanpeku i Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu. Iskreno se nadam da će i ove, kao i prošlih godina, mnogi posetioci naći vremena da posete ovu predivnu izložbu", kaže za RTS Vasa Stojanović.

broj komentara 0 pošalji komentar