"Palma" u Kanu za srpskog vajara

Vasilije Vasa stojanović, naš umetnik iz Dortmunda, nagrađen je "Palmom" u kategoriji skulpture, na izložbi Artistes du Monde održanoj od 24. do 27. septembra u Kanu.

Na izložbi Artistes du Monde održanoj od 24. do 27. septembra u Kanu pod pokroviteljstvom Marine Pikaso, unuke slavnog slikara, u kategoriji skulpture naš umetnik iz Dortmunda, Vasilije Vasa Stojanović nagrađen je Palmom za sveukupno vajarsko stvaralaštvo, saznajemo od samog umetnika.

„Ova nagrada pričinila mi je veliko zadovoljstvo i dala podstrek da još više i bolje predstavljam našu kulturu u svetu", kaže za RTS Vasa Stojanović.

Na više od 1000 kvadratnih metara izložbenog prostora pred predivnom kulisom stare kanske luke u prostorijama Gare Maritime izlagalo je više od 100 umetnika iz celog sveta.

Vasilije Stojanović - Vasa bio je zastupljen sa tri uljane slike na platnu i desetak bronzanih i srebrnih skulptura.

Sto dvadeset santimetara visoka i u bronzi rađena Čelistkinja, prema umetnikovim rečima, izražava njegovo divljenje i priznanje Pablu Kasalsu (Pablo Casals), jednom od najvećih violončelista svih vremena, a 30 kg teška bronzana digitalna riba protest sveukupnoj digitalizaciji čovečanstva.

„Želim da podsetim publiku u Srbiji i na jednu divnu manifestaciju koja je u toku, a na kojoj su izloženi moji radovi, a to je Umetnost u minijaturi - MajdanArt. Prošle godine sam imao čast da učestvujem i budem nagrađen Zlatnom medaljom posetilaca. Izložba se održava u Majdanpeku, Petrovcu na Mlavi i Beogradu", kaže za RTS Vasa Stojanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво