"Palma" u Kanu za srpskog vajara

Vasilije Vasa stojanović, naš umetnik iz Dortmunda, nagrađen je "Palmom" u kategoriji skulpture, na izložbi Artistes du Monde održanoj od 24. do 27. septembra u Kanu.

Na izložbi Artistes du Monde održanoj od 24. do 27. septembra u Kanu pod pokroviteljstvom Marine Pikaso, unuke slavnog slikara, u kategoriji skulpture naš umetnik iz Dortmunda, Vasilije Vasa Stojanović nagrađen je Palmom za sveukupno vajarsko stvaralaštvo, saznajemo od samog umetnika.

„Ova nagrada pričinila mi je veliko zadovoljstvo i dala podstrek da još više i bolje predstavljam našu kulturu u svetu", kaže za RTS Vasa Stojanović.

Na više od 1000 kvadratnih metara izložbenog prostora pred predivnom kulisom stare kanske luke u prostorijama Gare Maritime izlagalo je više od 100 umetnika iz celog sveta.

Vasilije Stojanović - Vasa bio je zastupljen sa tri uljane slike na platnu i desetak bronzanih i srebrnih skulptura.

Sto dvadeset santimetara visoka i u bronzi rađena Čelistkinja, prema umetnikovim rečima, izražava njegovo divljenje i priznanje Pablu Kasalsu (Pablo Casals), jednom od najvećih violončelista svih vremena, a 30 kg teška bronzana digitalna riba protest sveukupnoj digitalizaciji čovečanstva.

„Želim da podsetim publiku u Srbiji i na jednu divnu manifestaciju koja je u toku, a na kojoj su izloženi moji radovi, a to je Umetnost u minijaturi - MajdanArt. Prošle godine sam imao čast da učestvujem i budem nagrađen Zlatnom medaljom posetilaca. Izložba se održava u Majdanpeku, Petrovcu na Mlavi i Beogradu", kaže za RTS Vasa Stojanović.

broj komentara 0 pošalji komentar