Vasa Stojanović izlagao u Parizu i Monte Karlu

Umetnik Vasilije Vasa Stojanović, koji živi i radi u Nemačkoj, bio je, kao i predhodnih godina, pozvan da izlaže u Parizu na izložbi "Art en Capital" u elitnom salonu Grand Palais-u, od 25. do 30. novembra.

Ova izložba, koju organizuju tri velike francuske umetničke organizacije, svake godine predstavlja reprezentativna umetnička dela iz celog sveta.

Već od njene gradnje za izložbu 1900. godine, Grand Palais predstavlja prvu adresu u Parizu za izlaganje dela svih velikih umetnika: Delakroe, Manea, Rodina, Kamil Klodela, Monea, Pisaroa, Renoara...

"Presećan sam što imam čast, da treći put zaredom izlažem u ovom monumentnom salonu. Veliku pažnju publike privukao je moj kritički rad Businessword. Kompozicija od srebra, gde veća riba jede manju, prikazuje današnji okrutni, bezdušni poslovni svet", kaže za RTS Vasa Stojanović.

Iako je izložba u Parizu trajala od 25. do 30. novembra, Vasilije Stojanović - Vasa je odlučio da se odazove i pozivu, da sa nekoliko umetnika izloži svoja dela u Monte Karlu, na gala prijemu i programu Nuit des Association, 29. novembra koja je pod pokroviteljstvom kneza Alberta Drugog od Monaka.

"Pored izložbe u Grand Palais-u imao sam čast da budem gost na vernisažu mojih dregih prijatelja, slikara Mikana Aničića, jednog od najvećih slikara današnjice, i isto tako vrednog vajara Raska Marinkovića, koji već dugo žive i rade u Parizu... ", kaže Vasa Stojanović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 13. dec 2014, 23:38) - Ana Kokovic [neregistrovani]

vredno postovanja

Vec duze vreme pratim rad umetnika Vasilija Stojanovica i veoma mi se dopadaju radovi koji su visoke umetnicke vrednosti ,odlikuju se prefinjenom porukom kao i visoko kvalitetnom izradom.Obraduje me sto RTS ima "sluha" da nas obraduje ovakvim vestima o dostignucima nasih ljudi u dijaspori.Zahvaljujem!