Niz koncerata u Njujorku za ugrožene

Naši umetnici održaće u Njujorku humanitarne koncerte za pomoć nastradalima u Srbiji. Prvi se održava 27. maja u sali crkve Svetog Save u Njujorku, kada nastupa pijanista iz Beograda Bojan Marjanović.

Prvi od serije njujorških koncerata za pomoć najugroženijima od poplava u Srbiji biće solistički koncert pijaniste Bojana Marjanovića iz Beograda, i to 27. maja, u 19 časova, u sali crkve Svetog Save u Njujorku, saznajemo sa sajta crkve Sveti Sava u Njujorku.

Na programu su dela Šopena, a ulaznice će se, na dan kocerta, prodavati kao minimalne donacije po ceni od 20 dolara.

Bojan je ove godine godine osvojio prestižnu nagradu na pijanističkom takmičenju Debut International Piano Competition, što mu je omogućilo da nastupi na festivalu Golden Key, koji se održava u Karnegi Holu (Weill Recital Hall) 23. maja ove godine.

Osnovne, magistarske i doktorske studije klavira Bojan je završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi redovnog profesora Nevene Popović i vanrednog profesora Vladimira Cvijića. Tokom školovanja, osvojio je više nagrada i priznanja za svoj umetnički rad. Paralelno sa bavljenjem klasičnom muzikom, interesuje ga i džez muzika. Povremeno nastupa u raznim sastavima prisutnim na beogradskoj džez sceni. U okviru klasične muzike, nastupao je kao solista, kamerni muzičar i kao solista sa orkestrom na koncertima i festivalima u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama, zatim u Mađarskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво