Savez srpskih opština u BiH

Funkcioneri SNSD-a iz Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča, koji učestvuju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u tim opštinama i Livanjskom kantonu, u Federaciji BiH, formirali su savez srpskih opština. Cilj je rešavanje problema sa kojima se suočavaju Srbi koji žive u Federaciji BiH.

Funkcioneri SNSD-a iz Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča, koji učestvuju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u tim opštinama i Livanjskom kantonu, u Federaciji BiH, formirali su savez srpskih opština koji će se ubuduće sastajati jednom mesečno, svaki put u drugoj opštini.

Kako je za banjalučke medije rekao šef srpskog Kluba poslanika u kantonalnoj Skupštini Slaviša Mihajlović jučerašnja sednica je bila prva i održana je u Bosanskom Grahovu, a naredna će biti u Drvaru, pa zatim u Glamoču, s ciljem rešavanja problema sa kojima se suočavaju Srbi koji žive u Federaciji BiH.

Narednih dana želimo da o našoj ideji upoznamo i predstavnike SNSD-a, odnosno srpske predstavnike i u Bosanskom Petrovcu, tako da se i Petrovac kao četvrta opština uključi u ovaj savez, naglasio je Mihajlović.

On je naveo da srpski predstavnici ovim potezom žele da aktivno učestvuju u ustavnim promenama u Federaciji BiH i da ih spremno dočekaju.

U zavisnosti od dinamike i rešenja koja će ponuditi te ustavne promene, želimo da idemo i prema srpskom kantonu koji bi činile ove srpske opštine, kazao je Mihajlović.

On je rekao da su se funkcioneri SNSD-a odlučili na održavanje zajedničkih sednica u političkom ambijentu u kome Federacija BiH ponižava i zaobilazi većinski srpske opštine, tako da hoće da aktivno preuzmu odgovornost za ljude koji u tim opštinama žive.

Mihajlović je rekao da su na sednici doneseni i zaključci koji će biti obavezujući za sve srpske funkcionere u Livanjskom kantonu i na lokalnom nivou.

Te zaključke ćemo poslati i centrali SNSD-a. Na neki način ćemo i njih obavezati da nam pomognu u rešavanju ovih problema s kojima žive Srbi u Federaciji, tačnije u Livanjskom kantonu, dodao je Mihajlović.

On je istakao da je ideja da o zaključcima i problemima budu upoznati i svi srpski predstavnici na nivou BiH.

Smatramo da je položaj Srba u Federaciji BiH, problemi sa kojima se susrećemo svakodnevno, pitanje od opšteg interesa i da bi trebalo da kompletan politički srpski korpus zauzme stav o rešavanju problema Srba u Federaciji, pa i u Livanjskom kantonu, istakao je Mihajlović.

On je dodao da je ovo početak saveza koji će delovati kao jedan korpus s prvenstvenim ciljem zaštite Srba koji žive u Federaciji.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво