Više od milion evra pomoći za ugrožene

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" prikupila je sredinom avgusta 2014. godine preko 1.000.000 evra donacija za pomoć ugroženoj deci i porodicama širom Balkana, kao i za pomoć ugroženima u majskim poplavama.

Od 2005. godine, pod sloganom Deca su naša budućnost, organizacija je pomogla preko 500  porodica sa više dece. Obezbedila je neophodnu i vrednu humanitarnu pomoć za najugroženiji deo srpskog naroda u Srbiji i regionu, saznajemo iz organizacije Srbi za Srbe.

Zahvaljujući zvaničnim ograncima organizacije u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Nemačkoj, kao i velikom broju donatora i prijatelja organizacije širom sveta, Srbi za Srbe su prikupili neophodna sredstva i obezbedili humanitarnu pomoć za stotine porodica širom Balkana.

Pored izgradnje i popravke na desetine kuća, obezbeđena je i bela tehnika, izgrađen je i opremljen veliki broj kupatila, opremljene su dečje sobe novim nameštajem, kompjuterima, igračkama i školskim priborom. Organizacija je obezbedila veliku pomoć seoskim porodicama u vidu traktora, plastenika, krava, ovaca i koza.

Na svom zvaničnom sajtu srbizasrbe.org i društvenim mrežama, organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima, što predstavlja jedinstven primer u radu humanitarnih organizacija u Srbiji.

Organizacija Srbi za Srbe najavljuje da će, u saradnji sa srodnim organizacijama, SPC, medijima, i brojnim prijateljima širom Evrope i sveta nastaviti vredan humanitarni rad na dobrobit ugroženih porodica širom Balkana kako bi neophodna humanitarna pomoć stigla do što većeg broja ugrožene dece.

broj komentara 0 pošalji komentar