Srpskom pesniku iz Čikaga nagrada "Milan Rakić"

Na sednici žirija za dodelu nagrade "Milan Rakić" jednoglasno je doneta odluka da nagradu za najbolju pesničku zbirku u 2012. godini dobije srpski pesnik iz Čikaga Đorđe Nikolić, za zbirku pesama "Vi niste od ovoga sveta".

Na sednici žirija za dodelu nagrade Milan Rakić koja je održana 26. novembra 2013. godine jednoglasno je doneta odluka da nagradu za najbolju pesničku zbirku u 2012 godini dobije Đorđe Nikolić za zbirku pesama Vi niste od ovoga sveta, izdanje SKZ, saznajemo iz Udruženja književnika srbije.

Zbirka je, po mišljenju žirija, celovit književni projekat, izuzetno tananog lirskog pevanja, a u sazvučju je sa poezijom Milana Rakića.

Žiri je radio u sastavu: Predrag Bogdanović, predsednik, Miroljub Todorović, Zoran M. Mandić, Petar Žebeljan i Radomir Stojanović,članovi.

Đorđe Nikolić je emigrirao u Ameriku početkom sedamdesetih godina. U Čikagu je predsednik Srpske narodne biblioteke i redovni član najvećih američkih akademija i udruženja. Jedan je od osnivača upravnog odbora poznatog čikaškog Centra za poeziju, u kome svakog meseca, pod okriljem jednog od najznačajnijeg muzeja na svetu, čikaškog Art instituta nastupaju američki i srpski pesnici, čime je uveo u repertoar i ćirilicu i srpske književnike koji gostuju u Americi.

Nagrada će biti uručena posebnoj svečanosti u Udruženju književnika Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar