Читај ми!

Danci prave planove za DAB+

Vlada Danske je izmenila rok za prelazak sa DAB na DAB + standard. Očekuje se da će se ova tranzicija dogoditi između 2016. i 2018, prenosi Radio.NL.

Jedna trećina (1,7 miliona) domaćinstava trenutno poseduje DAB prijemnik i u mogućnosti su da slušaju radio-stanice danskog javnog emitera DR, Radio 100, Nova FM i MyRock-a.

U prvoj fazi tranzicije, infrastruktura za zemaljsko digitalno radio-emitovanje biće instalirana 2015, čime će regionalna nacionalna mreža DR radija preći na DAB+ standard. Druga faza počeće 2018, prelaskom ruralnih DAB radio stanica na DAB + standard.

Očekuje se da će vlada ove zemlje 2019. godine razmatrati isključivanje signala FM radija, a nakon završetka instaliranja DAB + opreme, odnosno kada slušanje digitalnog radija pređe polovinu ukupnih sati slušanja ovog medija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво