Produžen rok za prijave na konkurs

Rok za prijave na konkurs "Šampioni lokalnog razvoja" produžen je do utorka, 3. decembra.

Radio-televizija Srbije (RTS) i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i pozivaju sve opštine i gradove u Srbiji da učestvuju na konkursu „Šampioni lokalnog razvoja" za izbor najboljih praksi u radu lokalne samouprave.

Cilj konkursa je da prepozna i promoviše primere najbolje prakse u radu lokalnih samouprava, kako bi i druge opštine i gradovi u Srbiji bili podstaknuti da  poboljšaju  privredni ambijent u svojim životnim sredinama i unaprede kvalitet života i rada svojih građana.

Konkurs je otvoren od 14. novembra do 3. decembra 2013. godine.

Na konkursu "Šampioni lokalnog razvoja" će biti izabrano ukupno deset opština i gradova - pet šampiona i pet vicešampiona, koji su reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno unapredili kvalitet života u lokalnoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.

Pravo učešća na konkursu imaju sve lokalne samouprave u Srbiji.

Kategorije :

1. Promocija investicija

2. Reforma administracije

3. Servis građana

4. Podrška privredi

5. Javno-privatno partnerstvo

Podnošenjem prijave na predviđenom obrascu  i prateće dokumentacije (fotografije, sporazumi/ ugovori,  izveštaji itd) lokalne samouprave mogu da konkurišu samo za jednu od ukupno pet ponuđenih  kategorija.

Prijave i prateću dokumentaciju treba dostaviti elektronskim putem na office@naled-serbia.org  ili poštom na adresu NALED-a (Makedonska 30/VII, Beograd) najkasnije do 3. decembra 2013.

Prijava će se smatrati kompletnom ako sadrži formular sa osnovnim podacima o opštini i opisom rešenja koje lokalna samouprava kandiduje, kao i dodatnu dokumentaciju koja dokazuje ispunjenost kriterijuma za ocenjivanje. Samo kompletne i blagovremeno podnete prijave će biti uzete u razmatranje.

Odluku o deset najboljih rešenja doneće šestočlana komisija, sačinjena od predstavnika RTS-a i NALED-a.

Kriterijumi ocenjivanja

Komisija će ocenjivati predložena rešenja na osnovu pet unapred zadatih kriterijuma na skali od 1 (najniža ocena) do 5 (najviša ocena). Maksimalan broj poena koji jedna opština može da osvoji iznosi 25.

1. PRIMENLjIVOST  REŠENjA
Da li predloženo rešenje može da se primeni u drugim lokalnim samoupravama?

2. MERLjIVOST REZULTATA I EFEKTI
Kako merite rezultate i kakvi su konkretni efekti sprovedenog rešenja?

3. DOMET REŠENjA
Na koliko ljudi / privrednih subjekata utiče predloženo rešenje i na koji način?

4. ODNOS TROŠKOVA I BENEFITA
Da li benefiti od uvođenja rešenja prevazilaze troškove?

5. INOVATIVNOST
Koliko je rešenje originalno, da li uvodi sasvim novu praksu u rad lokalnih samouprava?

Na konkursu će biti izabrano ukupno deset opština i gradova, koji su reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno unapredili kvalitet života u lokalnoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.

Deset najboljih lokalnih samouprava (po odluci članova komisije ovog konkursa) biće predstavljene građanim Srbije u vidu TV reportaža na programima medijskog sistema Radio-televizije Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво