Трећа фаза у пуном замаху

У оквиру треће фазе Јавног позива до сада су тестове стручности полагали кандидати за тридесет пет од око педесет понуђених професија у оквиру медијског система РТС-а. "Пројекат се одвија по плану и утврђеном динамиком иако се ради о веома обимном и одговорном послу. Све је врло транспарентно, не желимо никога да оштетимо већ да најбољима отворимо врата наше куће", каже портпарол РТС-а Душка Вучинић Лучић.

Трећа селекциона фаза Јавног позива РТС-а осмишљена је са циљем да пружи комплетан увид у стручност кандидата. Кандидати за ангажовање у сектору људских ресурса данас су полагали тест стручности.

"Верујем да Јавни медијски сервис може да буде почетна тачка у мојој каријери, да ћу моћи да научим много али и да допринесем", каже једна од кандидаткиња за посао у РТС-у у одељењу људских ресурса.

Пре почетка тестирања било је мало треме међу кандидатима али су бројнији било они који су једва чекали да се докажу :

"Имам компетенције којима могу да допринесем раду РТС-а, који сматрам висококотираним колективом у нашој земљи. Зато сам се и јавила на овај Јавни позив"

У следећем, четвртом селекционом кругу пројекта "Тражимо сто младих струњака за 21. век" кандидатима предстоји рад са менторима.

"Неки од ментора су прегледали тестове и започеће позивање за четврти круг. Наравно, кандидати треба да имају мало стрпљења, ово је један обиман посао и ми га обављамо врло транспарентно. Не желимо никога да оштетимо, желимо да отворимо врата ове куће најбољима. А биће нам тешко већ сада увиђамо да има много добрих кандидата."

Највећи изазов у трећој фази Јавног позива РТС-а је предстојеће тестирање најбројније групације , готово две хиљаде кандидата заинтересованих за професију ТВ лица.

После трећег круга, следе интервјуи и пробни рад.

По истеку три месеца, најбољима од најбољих биће понуђен сталан посао.

Једини критеријуми при доношењу одлуке о запослењу, према речима чланова комисије, биће стручност, знање и радни елан.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 30. јул 2012, 21:54) - anonymous [нерегистровани]

Postovani,

Kada ce kandidati, koji su krajem aprila obavesteni da su polozili test opste informisanosti, biti pozvani na dalje testiranje? Pojedini su vec na obuci, dok ostali cekaju bilo kakvo obavestenje o daljem toku sprovodjenja javnog poziva.

(среда, 18. јул 2012, 21:20) - anonymous [нерегистровани]

Vaše pravo da znate sve

Vodeći se vašom krilaticom, možemo li da znamo dokle se stalo sa pregledanjem testova stručnosti?

(среда, 18. јул 2012, 10:58) - anonymous [нерегистровани]

Televizijski novinar, oblast informativa

Postoji li mogucnost da se postavi neko obavestenje o daljem toku testiranja posto je proslo skoro tri meseca od kada sam dobila obavestenje da sam prosla u test opste informisanosti?

(понедељак, 16. јул 2012, 12:00) - anonymous [нерегистровани]

5W

Poštovani,
zna li se datum vezan za proveru stručnih znanja onih koji su u grupi voditelja i prezentera, tj onih koji se u tekstu spominju kao najbrojniji?

hvala