Читај ми!

Од Чикага до Колорада, до нашег славног кошаркаша

Никола Јокић, члан кошаркашке репрезентације Србије и већ осму годину заредом играч НБА тима Денвер Нагетс, редовно одушевљава публику својим кошаркашким мајсторијама, а истовремено је и својеврстан амбасадор Србије. Александар Жигић разговарао је са Николом о томе како се привикао на живот у Америци, али и показао како изгледа пут од Чикага до Колорада.

Да ли сте размишљали о томе да бисмо добили интервју од 5,6 минута са Николом Јокићем, Сомборцем и званично најбољим кошаркашом света у последње две године, јер носи титулу MVP-ија Бе лиге, што значи, највреднији играч лиге.

После вожње таксијем до аеродрома у Чикагу и проласка свих аеродромских контрола, чекамо укрцавање у авион. Лет до Денвера траје два сата и двадесет минута, отприлике као од Београда до Лондона. Чекамо после превоз и одлазак до Бол арене.

У јутарњим часовима, на дан утакмице, тим има загревање и већ тада снимамо и започињемо разговор са медијским представницима Нагетса.

У интервјуу са Николом, касније те вечери, после утакмице. Током дана снимамо кадрове у и око арене.

У арену стижемо два сата пре утакмице, око 17 сати по локалном времену, где бележимо нова загревања Николе Јокића и других играча. Проводимо и неко време у свлачионици за случај да се укаже могућност за разговор са Николом или нешто друго важно.

После утакмице почиње конференција за штампу где долази тренер тима и пар играча. Никола Јокић овога пута не учествује на прес конференцији, излази у ходник и креће кући тек око 22.30 сати.

Једини добијамо интервју после утакмице.

Задовољство је бити овде, сви навијају за тебе и свуда се чује Јокић, Јокић!:

"Људи ме овде баш поштују и подржавају на неки начин, тако да је леп осећај играти и бити овде, већ ево 7,8 година и некако су увек на мојој страни и имамо добру подршку и ми као екипа и ја индивидуално", каже Јокић.

И испред арене је слика нашег кошаркаша који носи број 15, али је у ствари број један.

"Живим ван града, преселио сам се, слабо и долазим у град, више волим домаћу кухињу, не једем по ресторанима...и људи који долазе код мене су у мојој кући, тако да не виђам пуно људе по граду. Нашли смо неки свој мир и неки свој кутак, лепо је...", искрен је наш славни кошаркаш.

Арена је увек пуна на свокој утакмици, град је поносан на Нагетсе и Јокића, а редовни део сезоне траје до априла, a после се све, верујемо, наставља и после плеј офа.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара