Читај ми!

Етно и џез - гитарски вез снова

Наш гитариста Милош Крачуновић воли да експериментише са џез и етно музиком и управо жеља да упозна европску музичку сцену одвела га је у Беч, где је студирао, а затим постао и предавач на Џем мјузик клаб универзитету, на одсеку за гитару.

Милош је музичку каријеру градио је у Србији. Са својим бендом "Чувари снова" издао је албум "Корак у празно". Док је студирао права у Нишу био је члан групе Кербер, а у Београду је наступао по клубовима и сарађивао са групом Неверне бебе. Жеља за усавршавањем у џез музици одвела га је из родног Неготина у Беч, где је уписао студије гитаре. Стечено знање сада преноси младима из целог света.

"Ја сам амбасадор у Џем мјузик клабу, то је приватни универзитет који има професоре разних националности, и предајем гитару. Постоји могућност да студенти који су веома талентовани бесплатно студирају, кроз стипендирање. Имамо све музичке инстрименте, ради се поп и џез. Има доста студената из Кине, Јапана...и сви они имају исти правац као што сам и ја имао - да дођу до вишег нивоа образовања, рецимо џеза, попа...долазе деца из Србије, али не тако пуно јер наш факултет није јефтин, приватан је, али постоји могућност да држава помогне да се добију стипендије и мислим да то иде једним добрим правцем", каже Крачунковић.

Осим педагошког рада на пољу џез музике, Милош Крачуновић, жели да промовише нашу етно музику. У припреми је албум који ради са својим пријатељима.

"Од ове године ступио сам у контакт са светском звездом, Патршом Даез која је радила са Тином Тарнер 2 године, а 3 године са Џејмс Брауном као његова денсерка, а остали су један професор, Италијан са којим сам постао нераздвојан, басиста је такође један од мојих пријатеља, он није школован, а остали су сви завршили академије, и то је одлична фузија добрих људи који су хтели да дају допринос целој тој причи", каже наш музичар.

Наредне године публика у Србији имаће прилике да их слуша на Нишвилу и Егзиту.

"Осим тога свираћемо у Берлину, Бечу... где нас позову веома радо ћемо се одазвати", каже за РТС Милош Крачунковић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво