Читај ми!

Последице короне видљиве у САД

Удружење Српско-америчких лекара и стоматолога организовало је у Чикагу вече на коме су одржана предавања о актуелним здравственим темама. У међувремену, многе мере везане за корона вирус попуштају у Сједињеним Америчким Државама. Али, лекари у Чикагу кажу да је протекли период направио неке нове проблеме.

Српски лекари у Чикагу и њихови пријатељи имали су први заједнички састанак уживо после дужег времена, да саберу утиске после корона вируса и направе планове за будућност.

Докторка Мирела Савчић каже да се медицина у Америци променила после две и по године корона вируса.

"Па не знам да ли се променила, али у сваком случају су огромне гужве, то је једино што могу да кажем...пошто сада шта год хоћете да закажете, морате да чекате 4 до 6 месеци, и то је нешто ново на шта се људи нису навикли. Неко мишљење је да због тога што током короне људи су некако остајали више мање кућама, нису ишли код лекара, сем кад баш морају. А сада, кад је све то попустило, а плус превентивна медицина, има велики број пацијената који треба да уђу а то није могуће", каже др Савчић.

Састанак је организовало Српско-америчко лекарско и стоматолошко друштво. Др Небојша Кнежевић каже да је период неактивности током корона вируса донео низ нових здравствених проблема.

"Ја сам вечерас говорио о боловима у врату и доњем делу леђа, проблеме које све више виђамо после ковид пандемије, после тренда да људи све више раде од куће, да све више времена проводе за телефонима и компјутерима...све више виђамо млађе популације, утицај на психичко стање, на све већи број анксиозности и депресије", каже др Кнежевић.

Доктори кажу да су два главна циља Српско-америчког лекарског и стоматолошког друштва овог тренутка повезивање са колегама у Србији и припрема за предстојећу прославу 30 година рада овог удружења.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара