Читај ми!

Индонезија и Србија - сарадња која се успешно развија

Амбасада Републике Индонезије, у Београду, обележила је 77 годишњицу независности, културно-уметничким програмом у београдском Народном позоришту. Била је то прилика да од амбасадора ове азијске земље сазнамо нешто више о сарадњи између Србије и Индонезије.

Србија и Индонезија успоставиле су билатералне односе 1954. године и од тада настављају да негују пријатељство и сарадњу у различитим областима.

Од стицања независности ова азијска земља је напредовала на многим пољима, а тренутно председава организацијом најразвијенијих земаља света Г20.

О односима две земље амбасадор Индонезије каже:

"Односи и сарадња две земље се успешно развијају, остварили смо много тога и одлучни смо да унапредимо сарадњу и доведемо је на још виши ниво. У прилог томе говоре и недавне узајамне посете министара спољних послова две земље, министарке Ретно Марсуди Београду, и узвратне посете министра Селаковића Џакарти", рекао је Мохамад Чандра Вида Јуда, амбасадор Републике Индонезије у Србији.

У фоајеу Мале сцене београдског Народног позоришта, организована је изложба најлепших туристичких дестинација и традиционалних инструмената ове азијске земље, а плесна група Бидадариа основана пре 18 година при Амбасади припремила је плесну драму Мандалика.

"Представа се зове Мандалика, као што можете да видите на постеру и користили смо једну веома познату легенду са острва Ломбок у Индонезији, о принцези коју су тражили сви принчеви из краљевства и која се, да не би дошло до грађанског рата и спасила своју нацију, скаче са литице у море. То је основни сиже, користимо доста традиционалних индонежанских елемената, али и савремене...користимо и западне савремене инструменте и индонежанске, тако да је ова представа фузија традиционалног и савременог, Истока и Запада, и мислим да ће бити поново публици", каже

Група Бидадариа отворена је за нове полазнике, а многи чланови имали су прилике да студирају уметност и културу у Азији, кроз програм стипендирања Владе Републике Индонезије.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара