Читај ми!

"Месечева соната" нова збирка поезије Миомирке Мире Саичић

Песникиња из Берана Миомирка Мире Саичић, представила је публици у Удружењу књижевника Србије своју нову збирку поезије "Месечева соната".

Прави тријумф поезије је кад млада песникиња при представљању своје нове четврте збирке напуни салу, што се десило на промоцији "Месечеве сонате" Миомирке Мире Саичић, родом из Берана, у Удружењу књижевника Србије.

Вредно помена је да се стиче утисак да је на Мирину промоцију дошла сва својта из Берана, из Црне Горе, међу којима и гласовито име српске дијаспоре, дугогодишњи дописник Вечерњих новости из Вашингтона, Њујорка, Мексика, Јужне Америке, Бора Лалић, Мирин брат који је такође допутовао и својим присуством увеличао предивно вече своје сестре.

"У срцу овог догађаја који ме је дирнуо је моја сестра Мира што нас је овако окупила и пријатно обрадовала овим догађајем својом збирком песама. Пратећи помало њен град и њен живот, нисам ни мало изненађен. Мира потиче из гимназије која је била и остала храм писане и лепе речи", рекао јеБора Лалић.

"Што сам старија та жеља и тежња за завичајем се све више увећава...генерално, где год да се човек роди, учипи у се у њега ген ветра, земљишта, сунца, људи и ти се ланци не могу тако лако прекинути", каже песникиња.

Хоће ли Црна Гора бити провучена и кроз следеће књиге?

"Па не бих ја раздвајала Црну Гору и Србију, то је једна фамилија, два ока у глави, један народ, једно хтење, један Бог, једна вера...не могу рећи да једне волим више од других, не може срце тако да се дели, а моје је срце као руска степа и у њему има места за све", каже Миомирка.

Ово вече за незаборав одлично је водио Видак Масловарић, уредник Трибине у УКС, а све је било зачињено и оплемењено музиком.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво