Читај ми!

Пуно наших стручњака живи и ради у Лондону

Амбасадорка Србије у Лондону, Александра Јоксимовић, каже да у Великој Британији ради значајан број српских лекара и научника, и да су неки од њих дали и значајан допринос у борби против ковида.

Амбасада Републике Србије у Лондону налази се у Улици Белгрејв, у делу града који се зове Белгрејв, што се за само једно слово разликује од речи Белгрејд, односно Београд. У комшилуку је и низ других амбасада из разних земаља.

Амбасадорка Србије Александра Јоксимовић каже да у данашње време српских држављана има у низу градова Велике Британије, као и на врхунским светским универзитетима у Оксфорду и Кембриџу.

"Наших професора има све до Единбурга и Глазгова. Оно што је за мене представљало изузетно позитиван елемент јесте да је неколико наших научница на Оксфорду учествовало у истраживањима у вези са вакцином против ковида, дакле, оне су дале свој активни допринос, ја сам више пута разговарала са њима о њиховом доприносу и научном раду. Имамо једног професора на Сауптемптону који је такође радио на лечењу од ковида", каже амбасадорка Јоксимовић.

Амбасадорка Александра Јоксимовић истиче да је у српској заједници у Лондону увек велико узбуђење пред почетак Вимблдона и доласка Новака Ђоковића.

"Без сваке дилеме, Новак Ђоковић је чест гост у Лондону, на тениским теренима, велики број победа је остварио на Вимблдону, као и на турнирима најбољих. И ове године се очекује његово учешће на Вимблдону, држимо палчеве да као два претходна пута слави као победник", каже амбасадорка.

Амбасада Републике Србије је место где се и током целе године могу срести и гости из Србије, као и представници српске дијаспоре из целе Велике Британије, а важну улогу има и овдашњи конзулат, када је реч о пријави за пасоше и остала документа.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво