Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Током јула у Нишу ће бити организован камп за учење српског језика за нашу омладину из дијаспоре, о томе разговарамо са председницом АСА Тамаром Ћирић. Реприза емисије у 02.20 и сутрадан, у петак, у 13.53 на РТС Свет.

Удружење А култура окупља наше уметнике у Бечу. Следеће године обележавају 10 година постојања. Какве се манифестације припремају у сусрет јубилеју, за нашу емисију говори председник Удружења Милорад Самарџија.

Документарни филм "Павићева кутија за писање", наше колегинице Марије Миљевић Рајшић, приказан је на Данима српске културе у Истри На овом хрватском полуострву живи око 15 хиљада Срба, какво је било њихово интересовање за ову манифестацију, али и осталих житеља и туриста , разговарамо са ауторком филма.

Наш чувени професор Радивоје Пешић предавао је на римском Универзитету и остао упамћен као неко ко је изучавао и систематизовао Винчанско писмо. Његова ћерка Весна Пешић наставила је очевим путем и за свој рад добила је значајна признања у Русији и Јерменији. Интервју припремио Владан Ракић.

Наш гост је Милован Филиповић, композитор и дугогодишњи музички уредник Радио Беогрда. Опробао се у разним музичким жанровима од симмфонија до опере, а недавно је објавио и једну блуз нумеру.

Представићемо и Ђурђа Пешића, дећака који је на 60. Музичком фестивалу деце Војводине добио специјално признаје за најбољи вокални наступ. Ђурђа слушамо у пратњи кавалисте Михајла Ненадића.

Уредници емисије Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација Ернестина Глигоријевић

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво