Читај ми!

Четрнаести Месец српске културе у Великој Британији

У току је "Месец српске културе" у Великој Британији, одакле се јавља Наташа Кочиш, председница српског "Сити клуба" у Лондону.

"Четрнаести по реду Месец српске културе у Великој Британији је ове године почео 27. јануара обележавањем Светог Саве. Као сваке године до сада, ова културна манифестација нам омогућава да обележимо и промовишемо нашу веома богату културну баштину у Уједињеном Краљевству.

Као и сваке године до сада, ми смо се потрудили да програм буде што разноврснији и што приступачнији што већем броју публике, коју чине људи, не само са ових простора, већ и наши домаћини, а и многе друге заједнице које живе и раде у Уједињеном Краљевству.

Ове године смо такође направили још један каталог који промовише наше људе на Острву, а по први пут смо имали прилике да у каталогу имамо и људе и приче наше заједнице, наших суграђана који тренутно живе и раде у Републици Ирској.

Сама манифестација ће трајати до 1. марта и надамо се да ће људи имати прилику да дођу и погледају нека од дешавања, a доста њих ће бити виртуелно због епидемиолошке ситуације, тако да предлажем свим гледаоцима да дођу на Јутјуб канал и погледају програм под именом Serbian Month, тј. Српски месец, где ће сви виртуелни догађаји бити сачувани", каже Наташа Кочиш.

 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво