Читај ми!

Време је за писање књига

Драгана Крстовић је са породицом пре готово две године Београд заменила Берлином. Успешно освојивши интернет вештине, пронашла је нову креацију и изазов у писању књига за децу. "Која је твоја супермоћ" је назив њене друге књиге којом настоји да повеже раније стечена знања из области маркетинга, психологије и комуникације са дечијим интересовањима.

Са нама је Драгана Вукајловић Крстовић, аутор дечјих књига, а ту су и њени верни читаоци, али и оштри критичари, ћерка Нера и син Петар.

Када сте дошли на идеју да се бавите писањем за децу?

"Сасвим случајно, кад је Петар био мали. Некако ми је са њим и читање за њега дало идеју да направим нешто што ће обухватити све што сам до тада радила, све о чему сам учила, посебно захваљујући њему...јер волим да се едукујем о свему, па тако и родитељству", каже Драгана.

Петар воли мајчине књиге.

"Мене занима да имам супермоћ, да могу да радим све и да се потрудим да оно шта могу да урадим и урадим, а кад се не трудим, и не урадим како треба...", каже мали Петар.

Колико је писање блиско послу којим сте се бавили у Београду?

"Наизглед нема додирних тачака, али, с друге стране има и те како. Највише сам се бавила маркетингом и вођењем пројеката, а у суштини је све то причање прича. Тако да мислим да сам се тако извештила да видим шта је најважније, да извучем срж из широког знања и представим на неки лепши и једноставнији начин.

Колико сте дуго у Берлину и колико Вам недостаје Србија?

"У Берлин смо дошли пре годину ипо дана, тако да не могу рећи да ми недостаје Београд и Србија, јер мислим да смо још увек на меденом месецу, јер је мало времена прошло колико смо у Берлину...плус цела ситуација око пандемије...нисмо ни стигли да се упознамо са Берлином, а не вуче нас још жеља за Србијом која такође није сигурна...прилично је специфична ситуација са нама, дошли смо у новембру 2019. а у марту је кренуло све ово...идемо дан по дан, а недостају нам путовања...Радим на трећој књизи, то ми даје осећај корисности...да будем са децом већи део дана, а с друге стране да стварам нешто корисно, што ће користити и деци и њиховим родитељима", каже Драгана.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи