Читај ми!

Вук са Вол стрита

Музичар Вук Кандић има необичан животни пут. Потиче из музичке породице, син је чувеног хармоникаша Владете Кандића-Бата Канде, а после завршених музичких студија (смер инжињер тона) у Америци, постаје банкар.

Вук Кандић из Београда је у једном тренутку живео као Вук са Вол стрита из истоименог филма, иако је у средњој школи падао и из енглеског и математике.

Како се десило да ти који потичеш из музичке породице и имаш музичко образовање, одеш у Америку и постанеш брокер?

"Ја сам 1991./92. дипломирао у Београду. Одлазим у Америку, на музичку академију, иако сам хтео у Русију, али сам се у последњем тренутку одлучио за Америку јер сам добио стипендију. Дипломирао сам 1996. у року и крећем да се бавим продуцирањем, постпродукцијом, миксовањем у Питсбургу, где сам и завршио факултет. После годину дана случајно ми се указала прилика да у једној фирми радим на провизији као брокер за продавање кредита за некретнине. На крају се испоставило да сам се само тиме бавио последњих 18 година", каже Вук Кандић.

2006. године си се вратио у Београд, посао у Америци је пропао, а мора се живети...како је то изгледало?

"Тешко, јер сам се у Амрици навикао на неки ред, да се испоштује време и остало, међутим 2009. године добијам телефонски позив од директорке Музичке школе "Даворин Јенко" која је сазнала да сам у Београду и молим ме да предајем хармонику. Остао сам тамо 3 године и стварно сам уживао са децом. Тамо сам упознао моју садашњу супругу Данијелу, професорку клавира, са којом имам две прелепе девојчице", каже Вук.

Да ли је твој отац, Бата Канда, задовољан тиме шта си постигао у животу?

"Мој тата је гигант нашег фолклора, испред времена у сваком смислу, по мелодијама, аранжманима, композицијама, диван отац од кога сам највише научио о музици", каже Вук.

"Мој поштовани син Вук Кандић је мој најбољи ученик, много сам улагао у њега. Имао је велики отпор у младости, носио је моје презиме и могу да кажем да је оправдао поверење", каже о сину чувени Бата Канда.

Живиш у Србији, радиш у Америци два посла и као музичар и као банкар, компонујеш, продуцираш...како све то изгледа?

"У данашње време преко интернета је све могуће, није битно физичко присуство. Стицајем околности, пре 5 година од мог пријатеља Ђорђа Ћирјанића, књижевника и песника, добио сам молбу да његове песме претворим у музику, тако је кренуло...Видео сам да могу то добро да радим, десиле су се неке феноменалне песме, сарађивао сам са Данком Стојиљковић, Јасном Ђокић, Славком Бањцем...радио сам музику за неке наше домаће серије...и тако...", каже Вук.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво