Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 20.55

Будите вечерас са "Србијом на вези"! О путовањима у доба короне и филмовима, награђиваним и актуелним, вечерас на РТС Свет, у 20.55.

У сарадњи са Међународном асоцијацијом за ваздушни саобраћај, наредних дана започиње тестирање АЈАТА - дигиталног пасош. Ова мобилна апликација требало би да помогне путницима да лако и безбедно организују путовање у складу са захтевима држава које се тичу тестирања на КОВИД 19 или вакцинације. Једна од првих авио - компанија у Европи која ће постати део глобалне иницијативе је наша национална авио - компанија Ер Србија. Циљ је поновно отварање граница без карантина, као и гаранција безбедности путовања и опоравак туризма и авио - индустрије.

И док се чекају ковид пасоши, држављани Србије суочавају се са бројним проблемима везаним за улазак у европске земље, међу којима је и Немачка. Под којим условима је то ипак могиће, каква је епидемиолошка ситуација у тој земљи и како се одвија процес вакцинације - питали смо Тину Квинтеро Мароне, потпредседницу Централног савета Срба у Немачкој, која је недавно боравила у Београду.

Документарни филмови редитељке Иване Тодоровић награђивани су на бројним престижним филмским фестивалима. По образовању етнолог и антрополог, Ивана се кроз свој рад бави социјалним темама, пре свега живптима људи које је друштво маргинализовало. За свој први кратки играни филм "Када сам код куће", недавно је добила чак две награде на 15. Фестивалу филмова југоисточне Европе одржaном у Њујорку.

У Чикагу је завршено снимање филма о легендарном певачу Томи Здравковићу. Чланови екипе кажу да су дани снимања у Америци протекли и боље него што су се надали. Са њима је разговарао Aлександар Жигић.

Промотивни филм Туристичке организације Београда "Шетња кроз историју и културу Београда", чији је аутор Душан Стојанчевић, награђен је Сребрном звездом на 21. Међународном Фестивалу туристичких филмова у Берлину. О овом признању, Београду који га инспирише, заласцима сунца на Калемегдану и о "свету у капима воде", за нашу емисију говори фотограф Душан Стојанчевић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара