Сисевац, нови дом

Сузана Лазић и Братислав Мартиновић, брачни пар који се из Француске вратио у Србију, одлучио је да нови дом свије у Сисевцу, бисеру туристичке привреде наше земље.

На извору реке Црнице у прелепој котлини окруженој шумама, на 360 метара надморске висине, у подножју Кучајских планина, где преовладава јединствена "ружа ветрова", налази се Сисевац, један од бисера туризма наше земље.

Од Београда је удаљен 160, а од искључења са ауто пута код Ћуприје, само 20 километара.

Назив места везује се за манастир Светог Сисоја који је подигнут у 14. веку. Очувана природа, шуме јужног Кучаја, река и потоци који се у њу сливају, термална вода као божји дар, чист ваздух, заједно са богатом културно-историјском традицијом, били су довољни да у Сисевцу, брачни пар Сузана Лазић и Братислав Мартиновић, који су пре неколико година напустили Француску, где су годинама живели и радили, саграде свој нови дом.

"Оног тренутка када сам схватио да у Француској нема живота, да се живот свео на кућу и посао, а да је викенд једина радост која дође, одлучио сам да се са супругом вратим у Србију", каже Братислав.

Дошли су у крај за који кажу да је јединствен, где природа обилује мирисним биљем и багремима, где их буди цвркут птица, где на плодној, чистој и богатој земљи узгајају органско поврће, где се баве овчарством и пчеларством.

Имамо око 150 кошница, може лепо да се живи и од тога. Кад су лоше године прода се неки рој, има меда, увек се нађе за живот...битно је да знамо где су нам границе и шта хоћемо у животу. Бавимо се и овчарством, да бисмо имали да једемо квалитену и здраву храну...Беремо и сремуш, то је дивљи бели лук и изузетно здрава храна, а доћи ће и гљиве, вргањи на ред, затим непрскано воће из природе које једемо у великим количинама", каже Братислав.

О Сисевцу, бисеру наше земље, држава би морала да поведе више рачуна, посебно када је реч о изградњи путне инфраструктуре, изградњи пешачких и бициклистичких стаза, који су, како наводи наш саговорник, посебно интересантне страним туристима који су жељни авантуре.

Волели би Сузана и Братислав да њихов пример буде подстицај нашим људима који живе и раде у иностранству, да се врате у Србију, која је, како истичу, не само најлепша, него за оне који желе да стварају и раде, земља која ће им омогућити пословни успех, али и задовољство и спокој.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво