Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Србија на вези са целим светом! Будите са нама и вечерас, јер вас очекује пуно занимљивих прича. Реприза емисије у петак, 13. марта у 13 сати.

Гости емисије биће историчар Предраг Марковић и проф. Петар Кочовић који ће говорити о нашим младим ИТ стручњацима у Србији и свету.

Музиком и плесом представиће се и УВ денс, један од учесника Беовизије.

Вишеструко награђиване и радо читане књиге међу децом и омладином, њиховим избором, јесу остварења које потписује Силвија Оташевић која своју списатељску каријеру гради у Америци пишући на ћирилици. „Прулкини мускетари" и „Олимпијски сан" књиге су које су награђене Доситејевим пером и и наградом Матице исељеника, која се додељује писцима који стварају за децу и младе.

Композитор класичне музике Милован Филиповић обележава 45 година рада, објавом це-деа Српска ратна трилогија. Теме су српска историја и битке у првом светском рату, а извођачи су Симфонијски оркестар и хор РТС-а.

Спот "Боже чувај Србију" биће приказан током емисије и у разговору. Портретом у оквиру прилога, Милована Филиповића, као госта, приближићемо гледаоцима.

Уредници Јелена Ђорђевић Поповић и Душан Жарковић