Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

Идући у сусрет 16. годишњици великог мартовског погрома, екипа РТС-а, предвођена Биљаном Савић и сниматељем Дејаном Поповићем, ексклузивно у "Магазину Србија на вези", доноси нам репортажу о обнови српских светиња на Косову и Метохији. Гости су и Вуле Журић, Срђан Симић, а музички гости, Бранимир Стошић и бенд "Краљевски апартман". "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 14. марта, у 11.30.

Водимо вас у манастир Високи Дечани који је први уписан у регистар светске баштине УНЕСКО-а 2004. године, Пећку патријаршију - престони храм српске православне цркве, и две задужбине краља Милутина, Грачаницу и цркву Богородице Љевишке, које су 2006. године уписане у регистар светских добара УНЕСКО-а. Манастир Зочиште, потпуно миниран и уништен 1999. године, данас живи нови живот потпуно обновљен, док јеу Душановом Призрену, обновом Богословије Светих Кирила и Методија удахнута нова нада у могући повратак Срба у Метохији и на Косову.

Пред телевизијску премијеру РТС-овог филма "Пролеће на последњем језеру", посвећеног политичкој али и интимној судбини Иве Андрића, и његовом дипломатском раду у Берлину 1941. на почетку Другог светског рата, гост емисије је сценариста Вуле Журић.

Водимо вас на Нијагару, где се воде завршни преговори како би се тамошња "Ранкин хидроцентрала" ускоро адаптирала у Теслин технички музеј, први у Северној Америци. Велику заслугу за то има електро инжењер Немања Јевремовић који 25 година живи у Канади и више од 20 година ствара реплике Теслиних изума.

После премијере у Москви, филм "Хотел Београд" имаће своју премијеру и пред београдском публиком. За нашу емисију говоре, главни глумци, Милош Биковић, Дијана Пожарскаја, Миодраг Радоњић и редитељ Константин Стаски.

Традиционално "Врањско вече" у Београду, биће одржано 21. марта. Гост емисије Срђан Симић.

Музички гости емисије, Бранимир Стошић и бенд "Краљевски апартман".

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара