Шири се сарадња два братска града

У посети Шапцу боравила је делегација братског грчког града Аргостолија, предвођена почасним конзулом Србије у Грчкој, др Виктором Рухотасом. Поводом Дана државности, њему је додељен Орден српске заставе трећег степена. Захваљујући на признању, конзул је најавио проширење сарадње два града на турном и спортском плану пре свега, а са идејом сарадње и у другим областима.

Пре 25 година спојила их је потписана Повеља о братству, а данас Шабац и Аргостоли веже пријатељство и нераскидиве споне. За посете, од обала Јонског мора до Саве, 1.300 километара копном и водом, нису препрека јер су жеље за сарадњом све веће и веће, а могућности много шире.

Предвођени почасним конзулом Србије у Грчкој, доктором Виктором Рухотасом, у прву овогодишњу посету стигла је делегација братског града. За пријатеље са Кефалоније и градоначелника Аргостолија Теофилоса Михалатоса, председник скупшине Шапца Немања Пајић организовао је пријем у градској кући.

Пут сарадње за оба града је пут чвршћих веза не само на спортском, културном него и привредном плану. Сарадњу је пре две и по деценије започео доктор Рухотас, велики пријатељ Шапца и Србије, а за све што је урадио на зближавању градова и земаља, помоћи у најтежим тренутцима нашем народу, почасном конзолу је на Дан државности Дрбије, уручен Орден српске заставе трећег степена.

"То је велика част и много сам поносан на то, али је и већа обавеза да развијамо наше односе по братским градовима у Србији, да ти односи буду не само на нивоу културе и спорта него и на привредном нивоу. И због тога је ту делегација што је пошла са мном данас у којој је делегација привредне коморе Кефалоније и представници хотелијера", каже др Виктор Рухотас, почасни конзул Србије у Грчкој.

Пре три године Шабац је добио своју улицу у центру главног града Кефалоније , а две године и улица у најужем градском језгру Шапца носи име је по грчком братском граду. У оба града кажу улице су залог нераскидивих веза будућим генерацијама, да знају да су и у Шапцу и у Аргостолију као код своје куће. Спојила су нас иста схватања, и темперамент, а са пријатељством отишли и корак даље, везе су прерасле у родбинске и у заједнички живот. Шабац има једну снаху и два зета из Грчке.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи